svetvomne.sk

Ryžový nákyp so slivkami

     

Tohto šťavnatého ryžového nákypu vám bude jedna porcia málo. Oplatí sa vyskúšať.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový1polievková lyžica
Cukor práškový125gramov
Cukor práškový2polievkové lyžice
Cukor vanilkový1balíček
Maslo125gramov
Maslo
Mlieko plnotučné 3,5%1liter
Ryža guľatozrnná250gramov
Slivky600gramov
Vaječný bielok5kusov
Vaječný žĺtok5kusov
Škorica mletá1čajová lyžička

1. 

ryža guľatozrnná 250 g  mlieko plnotučné 3,5% 1 l  cukor vanilkový 1 bal

Ryžu premyjeme, nasypeme do mlieka, pridáme vanilkový cukor a za častého miešania rozvaríme. Necháme vychladnúť.

2. 

slivky 600 g  škorica mletá 1 ČL  cukor kryštálový 1 PL

Slivky odkôstkujeme a posypeme škoricou a cukrom.

3. 

maslo 125 g  cukor práškový 125 g

Maslo vymiešame s cukrom.

4. 

vaječný žĺtok 5 ks

Vmiešame žĺtka.

5. 

Primiešame vychladenú ryžu a zamiešame slivky.

6. 

maslo

Nákyp vložíme do vysokej zapekacej misy, vymastenej maslom. Pečieme asi 45-50 minút pri teplote 180°C.

7. 

vaječný bielok 5 ks  cukor práškový 2 PL

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame cukor.

8. 

Sneh natrieme na nákyp a necháme chvíľu zapiecť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť