svetvomne.sk

Ryžový nákyp so slivkami

     

Tohto šťavnatého ryžového nákypu vám bude jedna porcia málo. Oplatí sa vyskúšať.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cukor kryštálový1polievková lyžica
Cukor práškový125gramov
Cukor práškový2polievkové lyžice
Cukor vanilkový1balíček
Maslo125gramov
Maslo
Mlieko plnotučné 3,5%1liter
Ryža guľatozrnná250gramov
Slivky600gramov
Vaječný bielok5kusov
Vaječný žĺtok5kusov
Škorica mletá1čajová lyžička

1. 

ryža guľatozrnná 250 g  mlieko plnotučné 3,5% 1 l  cukor vanilkový 1 bal

Ryžu premyjeme, nasypeme do mlieka, pridáme vanilkový cukor a za častého miešania rozvaríme. Necháme vychladnúť.

2. 

slivky 600 g  škorica mletá 1 ČL  cukor kryštálový 1 PL

Slivky odkôstkujeme a posypeme škoricou a cukrom.

3. 

maslo 125 g  cukor práškový 125 g

Maslo vymiešame s cukrom.

4. 

vaječný žĺtok 5 ks

Vmiešame žĺtka.

5. 

Primiešame vychladenú ryžu a zamiešame slivky.

6. 

maslo

Nákyp vložíme do vysokej zapekacej misy, vymastenej maslom. Pečieme asi 45-50 minút pri teplote 180°C.

7. 

vaječný bielok 5 ks  cukor práškový 2 PL

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame cukor.

8. 

Sneh natrieme na nákyp a necháme chvíľu zapiecť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť