Slivkové gule z tvarohového cesta

Tá najúžasnejšia klasika zo sliviek na tanieri. Mňam.
recept,fotorecept,slivky,Sladké jedlá,Slovenská kuchyňa
Sladké jedlá
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
| cukor práškový | 4 156 | polievkové lyžice kcal | |
| maslo | 0 ?? | kcal | |
| múka hladká | 0 ?? | kcal | |
| múka polohrubá | 320 1140 | gramov kcal | |
| slivky | 20 ?? | kusov kcal | |
| soľ | 1 0 | štipka kcal | |
| soľ | 0 ?? | kcal | |
| strúhanka | 4 224 | polievkové lyžice kcal | |
| tvaroh hrudkovitý | 500 585 | gramov kcal | |
| vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
| voda | 0 ?? | kcal |
Recept


3.
tvaroh hrudkovitý 500 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 1 štipka
...tvaroh, vajíčka a štipku soli.

4.
Vypracujeme cesto.

5.
Z cesta, na pomúčenej doske, vytvoríme valček a pokrájame ho na 20 dielikov. Každý dielik vytvarujeme na placku a zabalíme do nej slivku.

6.
Vytvarujeme guľôčky.

7.
V hlbokom hrnci privedieme do varu vodu s trochou soli. Vložíme gule a varíme 10 minút, pokiaľ vyplávajú na povrch.

8.
Vyplavené gule 5 minút povaríme a pomocou dierkovanej naberačky povyberáme.




Dobrú chuť!























