Tvarohové šúľance s makom
Tradičný recept na jemné tvarohové šúľance posypané makom s cukrom a poliate masielkom.
recept,fotorecept,tvaroh mäkký,mak mletý,Sladké jedlá
Sladké jedlá
Kuchtil
Počet porcií
2
Hmotnosť porcie
278 g
Energia porcie
797 kcal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Sladké jedlá ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 1 39 | polievková lyžica kcal | |
mak mletý | 4 325 | polievkové lyžice kcal | |
maslo | 40 294 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 80 285 | gramov kcal | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 80 289 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
tvaroh mäkký | 230 274 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
tvaroh mäkký 230 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ 1 štipka
Tvaroh rozmrvíme a zmiešame s vajcom.

2.
múka polohrubá 80 gramov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 80 gramov
Primiešame múku a krupicu. Vypracujeme rukami kompaktné cesto, ktoré netreba podsýpať múkou, pretože sa nelepí.

3.
Cesto si rozdelíme na dve časti, ktoré budeme šúľať a variť samostatne.

4.
Postupne šúľame na veľkosť asi ako malíček na ruke. Počas prípravy si necháme zovrieť v hrnci primerané množstvo vody.

5.
Šúľance opatrne povkladáme do vriacej vody a vodu rozvírime vareškou.

6.
Po vyplávaní na povrch necháme šúľance 3-4 minútky v jemnom vare.

7.
Uvarené zozbierame z hladiny a preložíme do misy. Dáme variť šúľance z druhej časti cesta.

8.
mak mletý 4 polievkové lyžice • cukor práškový 1 polievková lyžica • maslo 40 gramov
Šúľance servírujeme posypané zmesou maku a cukru, polejeme rozpusteným maslom.

Dobrú chuť!