svetvomne.sk

Tvarohové šúľance s makom

Tradičný recept na jemné tvarohové šúľance posypané makom s cukrom a poliate masielkom.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor práškový1polievková lyžica
Mak mletý4polievkové lyžice
Maslo40gramov
Múka polohrubá80gramov
Pšeničná krupica (detská dehydrovaná)80gramov
Soľ1štipka
Tvaroh mäkký230gramov
Vajce slepačie1kus

1. 

tvaroh mäkký 230 g  vajce slepačie 1 ks  soľ 1 štipka

Tvaroh rozmrvíme a zmiešame s vajcom.

2. 

múka polohrubá 80 g  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 80 g

Primiešame múku a krupicu. Vypracujeme rukami kompaktné cesto, ktoré netreba podsýpať múkou, pretože sa nelepí.

3. 

Cesto si rozdelíme na dve časti, ktoré budeme šúľať a variť samostatne.

4. 

Postupne šúľame na veľkosť asi ako malíček na ruke. Počas prípravy si necháme zovrieť v hrnci primerané množstvo vody.

5. 

Šúľance opatrne povkladáme do vriacej vody a vodu rozvírime vareškou.

6. 

Po vyplávaní na povrch necháme šúľance 3-4 minútky v jemnom vare.

7. 

Uvarené zozbierame z hladiny a preložíme do misy. Dáme variť šúľance z druhej časti cesta.

8. 

mak mletý 4 PL  cukor práškový 1 PL  maslo 40 g

Šúľance servírujeme posypané zmesou maku a cukru, polejeme rozpusteným maslom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť