svetvomne.sk

Tvarohové šúľance s makom

    

Tradičný recept na jemné tvarohové šúľance posypané makom s cukrom a poliate masielkom.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor práškový1polievková lyžica
mak mletý4polievkové lyžice
maslo40gramov
múka polohrubá80gramov
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)80gramov
soľ1štipka
tvaroh mäkký230gramov
vajce slepačie1kus

1. 

tvaroh mäkký 230 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ 1 štipka

Tvaroh rozmrvíme a zmiešame s vajcom.

2. 

múka polohrubá 80 gramov  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 80 gramov

Primiešame múku a krupicu. Vypracujeme rukami kompaktné cesto, ktoré netreba podsýpať múkou, pretože sa nelepí.

3. 

Cesto si rozdelíme na dve časti, ktoré budeme šúľať a variť samostatne.

4. 

Postupne šúľame na veľkosť asi ako malíček na ruke. Počas prípravy si necháme zovrieť v hrnci primerané množstvo vody.

5. 

Šúľance opatrne povkladáme do vriacej vody a vodu rozvírime vareškou.

6. 

Po vyplávaní na povrch necháme šúľance 3-4 minútky v jemnom vare.

7. 

Uvarené zozbierame z hladiny a preložíme do misy. Dáme variť šúľance z druhej časti cesta.

8. 

mak mletý 4 polievkové lyžice  cukor práškový 1 polievková lyžica  maslo 40 gramov

Šúľance servírujeme posypané zmesou maku a cukru, polejeme rozpusteným maslom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť