Tvarohové šúľance s makom
Tradičný recept na jemné tvarohové šúľance posypané makom s cukrom a poliate masielkom.
recept,fotorecept,tvaroh mäkký,mak mletý,Sladké jedlá
Sladké jedlá
Kategórie
Sladké jedlá ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 1 | polievková lyžica | |
mak mletý | 4 | polievkové lyžice | |
maslo | 40 | gramov | |
múka polohrubá | 80 | gramov | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 80 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
tvaroh mäkký | 230 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
tvaroh mäkký 230 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ 1 štipka
Tvaroh rozmrvíme a zmiešame s vajcom.
2.
múka polohrubá 80 gramov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 80 gramov
Primiešame múku a krupicu. Vypracujeme rukami kompaktné cesto, ktoré netreba podsýpať múkou, pretože sa nelepí.
3.
Cesto si rozdelíme na dve časti, ktoré budeme šúľať a variť samostatne.
4.
Postupne šúľame na veľkosť asi ako malíček na ruke. Počas prípravy si necháme zovrieť v hrnci primerané množstvo vody.
5.
Šúľance opatrne povkladáme do vriacej vody a vodu rozvírime vareškou.
6.
Po vyplávaní na povrch necháme šúľance 3-4 minútky v jemnom vare.
7.
Uvarené zozbierame z hladiny a preložíme do misy. Dáme variť šúľance z druhej časti cesta.
8.
mak mletý 4 polievkové lyžice • cukor práškový 1 polievková lyžica • maslo 40 gramov
Šúľance servírujeme posypané zmesou maku a cukru, polejeme rozpusteným maslom.
Dobrú chuť!