Zemiakové guľky plnené makom
"Nastrieľajte" do seba naše gule plné vápnika :) Nielenže si úžasne pochutíte, ale aj vaše kosti sa potešia :) Mňam!
recept,fotorecept,zemiaky,mak mletý,Sladké jedlá,Sezónne recepty
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 80 | gramov | |
lekvár slivkový | 80 | gramov | |
mak mletý | 200 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 120 | mililitrov | |
múka hladká | - | ||
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 280 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 900 | gramov |
Recept

2.
Najemno postrúhame.


4.
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 280 gramov
Prisypeme krupicu a vypracujeme cesto. Cesto necháme asi pol hodinu postáť.

5.
mlieko plnotučné 3,5% 120 mililitrov • cukor kryštálový 80 gramov
V hrnci privedieme do varu mlieko s cukrom.



8.
Z maku vytvoríme guľôčky (priemer asi 2-2,5 cm).

9.
Na pomúčenej doske vytvoríme z cesta valček (hrúbka 4,5 cm). Valček rozkrájame na kolieska hrubé asi 1,5 cm (na 35 kusov).

10.
Z každého kúska cesta vytvoríme placku, vložíme dnu makovú guľôčku a zabalíme. Pregúľame v múke na doske.

11.
Vo veľkom hrnci privedieme do varu vodu s trochou soli. Do vriacej vody vkladáme guľôčky a po vyplávaní ich 4-5 minút povaríme.

12.
Guľôčky vyberieme dierkovanou naberačkou.


Dobrú chuť!