svetvomne.sk

Zemiakové guľky plnené makom

     

"Nastrieľajte" do seba naše gule plné vápnika :) Nielenže si úžasne pochutíte, ale aj vaše kosti sa potešia :) Mňam!

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

zemiaky 900 g

Zemiaky varíme vo vode 20-25 min., necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

Najemno postrúhame.

3. 

vajce slepačie 2 ks  soľ 1 štipka

Pridáme soľ a vajíčka.

4. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 280 g

Prisypeme krupicu a vypracujeme cesto. Cesto necháme asi pol hodinu postáť.

5. 

mlieko plnotučné 3,5% 120 ml  cukor kryštálový 80 g

V hrnci privedieme do varu mlieko s cukrom.

6. 

mak mletý 200 g

Prisypeme mak a premiešame. Necháme vychladnúť.

7. 

lekvár slivkový 80 g

Vmiešame lekvár.

8. 

Z maku vytvoríme guľôčky (priemer asi 2-2,5 cm).

9. 

múka hladká

Na pomúčenej doske vytvoríme z cesta valček (hrúbka 4,5 cm). Valček rozkrájame na kolieska hrubé asi 1,5 cm (na 35 kusov).

10. 

Z každého kúska cesta vytvoríme placku, vložíme dnu makovú guľôčku a zabalíme. Pregúľame v múke na doske.

11. 

Vo veľkom hrnci privedieme do varu vodu s trochou soli. Do vriacej vody vkladáme guľôčky a po vyplávaní ich 4-5 minút povaríme.

12. 

Guľôčky vyberieme dierkovanou naberačkou.

13. 

maslo

Polejeme rozpusteným maslom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť