svetvomne.sk

Šúľance s orechmi

     

Recept na prípravu šúľancov zo zemiakového cesta, opekaných na masle a posypaných orechmi s cukrom.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

zemiaky 400 gramov

Zemiaky varíme vo vode 20-25 min., necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

Zemiaky rozpučíme, alebo nastrúhame na jemno.

3. 

vajce slepačie 1 kus  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 160 gramov  soľ 1 štipka

Pridáme jedno vajíčko, krupicu a štipku soli. Vymiesime cesto.

4. 

múka polohrubá 20 gramov

Cesto si na polmúčenej doske rozdelíme na 6 častí. Z každej časti vyvaľkáme roztiahnutými prstami šuľček cesta, ktorý nakrájame príborovým nožíkom na kratšie časti.

5. 

Šúlance odkladáme postupne bokom primerane pomúčené, aby sa navzájom nezlepili.

6. 

Šúľance vložíme do vriacej vody. Po chvíli uvarené vyplávajú na povrch. Necháme ich na miernom vare ešte 4 minúty po vyplávaní.

7. 

Odoberáme ich dierovanou naberačkou, alebo sitkom.

8. 

maslo 40 gramov

Uvarené šúľance opečieme na masle do zlatova.

9. 

orechy vlašské mleté 80 gramov  cukor práškový 30 gramov

Servírujeme posypané zmesou mletých orechov a cukru.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť