Šúľance s tvarohom
Recept na domáce šúľance zo zemiakového cesta, posypané sladkým tvarohom.
recept,fotorecept,zemiaky,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,Sladké jedlá,Slovenská kuchyňa,Sezónne recepty
Sladké jedlá
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 1 | polievková lyžica | |
maslo | 40 | gramov | |
múka polohrubá | 120 | gramov | |
soľ | - | ||
tvaroh jemný odtučnený 0,5% | 230 | gramov | |
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
2.
Zemiaky rozpučíme, alebo nastrúhame na jemno.
3.
vaječný žĺtok 1 kus • múka polohrubá 100 gramov • soľ
Pridáme jedno vaječné žĺtko, múku a štipku soli.
4.
Vymiesime zemiakové cesto. Dobre sa miesi rukou na pomúčenej doske.
5.
múka polohrubá 20 gramov
Cesto si na polmúčenej doske rozdelíme na 6 častí. Z každej časti vyvaľkáme roztiahnutými prstami šuľček cesta, ktorý nakrájame príborovým nožíkom na kratšie časti.
6.
Šúlance odkladáme postupne bokom primerane pomúčené, aby sa navzájom nezlepili.
7.
Šúľance vložíme do vriacej vody. Po chvíli uvarené vyplávajú na povrch. Odoberáme ich perforovanou naberačkou, alebo sitkom.
9.
tvaroh jemný odtučnený 0,5% 230 gramov • cukor práškový 1 polievková lyžica
Servírujeme posypané tvarohom a cukrom.
Dobrú chuť!