RECEPTY

Šúľance s tvarohom

Šúľance s tvarohom

Recept na domáce šúľance zo zemiakového cesta, posypané sladkým tvarohom.

recept,fotorecept,zemiaky,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,Sladké jedlá,Slovenská kuchyňa

Sladké jedlá

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový1polievková lyžica
maslo40gramov
múka polohrubá120gramov
soľ-
tvaroh jemný odtučnený 0,5%230gramov
vaječný žĺtok1kus
zemiaky500gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky varíme vo vode 20-25 min., necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

Zemiaky rozpučíme, alebo nastrúhame na jemno.

3. 

vaječný žĺtok 1 kus  múka polohrubá 100 gramov  soľ

Pridáme jedno vaječné žĺtko, múku a štipku soli.

4. 

Vymiesime zemiakové cesto. Dobre sa miesi rukou na pomúčenej doske.

5. 

múka polohrubá 20 gramov

Cesto si na polmúčenej doske rozdelíme na 6 častí. Z každej časti vyvaľkáme roztiahnutými prstami šuľček cesta, ktorý nakrájame príborovým nožíkom na kratšie časti.

6. 

Šúlance odkladáme postupne bokom primerane pomúčené, aby sa navzájom nezlepili.

7. 

Šúľance vložíme do vriacej vody. Po chvíli uvarené vyplávajú na povrch. Odoberáme ich perforovanou naberačkou, alebo sitkom.

8. 

maslo 40 gramov

Uvarené šúľance opečieme na masle do zlatova.

9. 

tvaroh jemný odtučnený 0,5% 230 gramov  cukor práškový 1 polievková lyžica

Servírujeme posypané tvarohom a cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies