Šúľance s makom
Recept na prípravu šúľancov zo zemiakového cesta, posypaných mletým makom s cukrom a poliatych rozpusteným maslom.
recept,fotorecept,zemiaky,mak mletý,Sladké jedlá,Sezónne recepty
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 1 | polievková lyžica | |
mak mletý | 4 | polievkové lyžice | |
maslo | 30 | gramov | |
múka polohrubá | 20 | gramov | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 160 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
zemiaky | 400 | gramov |
Recept
2.
Zemiaky rozpučíme, alebo nastrúhame na jemno.
3.
vajce slepačie 1 kus • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 160 gramov • soľ 1 štipka
Pridáme jedno vajíčko, krupicu a štipku soli. Vymiesime cesto.
4.
múka polohrubá 20 gramov
Cesto si na polmúčenej doske rozdelíme na 6 častí. Z každej časti vyvaľkáme roztiahnutými prstami šuľček cesta, ktorý nakrájame príborovým nožíkom na kratšie časti.
5.
Šúlance odkladáme postupne bokom primerane pomúčené, aby sa navzájom nezlepili.
6.
Šúľance vložíme do vriacej vody. Po chvíli uvarené vyplávajú na povrch. Necháme ich na miernom vare ešte 4 minúty po vyplávaní.
7.
Odoberáme ich perforovanou naberačkou, alebo sitkom.
8.
mak mletý 4 polievkové lyžice • cukor práškový 1 polievková lyžica • maslo 30 gramov
Servírujeme posypané zmesou mletého maku a cukru. Polejeme roztopeným maslom.
Dobrú chuť!