RECEPTY

Zemiakové pirohy

Zemiakové pirohy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Jemné, tradičné pirohy zo zemiakového cesta, naplnené slivkovým džemom, zjemnené roztopeným maslom, ktoré si môžete ochutiť podľa vlastnej fantázie.

recept,fotorecept,zemiaky,lekvár slivkový,mak mletý,Sladké jedlá

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový

0

??

kcal

cukor vanilkový

1

73

kus

kcal

kakao instantné (Granko)

0

??

kcal

lekvár slivkový

0

??

kcal

mak mletý

0

??

kcal

maslo

60

441

gramov

kcal

múka polohrubá

250

890

gramov

kcal

orechy vlašské

0

??

kcal

soľ

1

0

štipka

kcal

tvaroh hrudkovitý

0

??

kcal

vajce slepačie

1

88

kus

kcal

zemiaky

800

736

gramov

kcal

 

Recept

1. Príprava cesta

zemiaky 800 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ 1 štipka  múka polohrubá 250 gramov

Zemiaky v šupke uvaríme. Necháme ich poriadne vychladnúť. Nastrúhame alebo pretlačíme, pridáme štipku soli, vajce, múku a vypracujeme hladké cesto.
Tip: Dávame pozor, aby sa zemiaky nerozvarili. Zemiaky môžme vychladiť rýchlejšie v mraziacom boxe. Pri miesení cesta pridávame múku postupne toľko, koľko si cesto zoberie. Keď sa začne cesto oddeľovať, múku už nepridávame. Na cesto sú vhodné zemiaky varného typu B alebo C.

Zemiaky v šupke uvaríme. Necháme ich poriadne...

2. 

cukor vanilkový 1 kus  lekvár slivkový

Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 4mm a pomocou formičky vykrajujeme pirohy, na ktoré uložíme kôpku lekváru, môžme ho trošku posypať vanilkovým cukrom a piroh uzatvoríme.
Tip: ak nemáme formičku na pirohy použijeme pohár a okraje pritlačíme vidličkou.

Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku...

3. 

Pirohy varíme vo vriacej, osolenej vode, do ktorej sme pridali kvapku oleja asi 3 min. pokiaľ nevyplávajú na povrch.

Pirohy varíme vo vriacej, osolenej vode, do...

4. 

maslo 60 gramov

Pirohy scedíme, opláchneme studenou vodou, aby sa nezlepili. Polejeme ich roztopeným maslom a premiešame.

Pirohy scedíme, opláchneme studenou vodou, aby...

5. 

mak mletý  tvaroh hrudkovitý  orechy vlašské  kakao instantné (Granko)  cukor práškový

Pirohy posypeme podľa chuti makom, alebo tvarohom, mletými orechmi, kakaom a práškovým cukrom.

Pirohy posypeme podľa chuti makom, alebo...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť