Zemiakové guľôčky s makom

Rýchla, vynikajúca večera z polotovaru.
recept,fotorecept,zemiakové cesto v prášku - polotovar,mak mletý,Sladké jedlá,Bezlepkové
Sladké jedlá
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
1121 g
Energia porcie
508 kcal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 50 194 | gramov kcal | |
mak mletý | 100 541 | gramov kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 500 0 | mililitrov kcal | |
voda | 3.5 0 | litra kcal | |
zemiakové cesto v prášku - polotovar | 280 930 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiakové cesto v prášku - polotovar 280 gramov • voda 500 mililitrov
Zemiakové cesto v prášku - polotovar nasypeme do hrnca, prilejeme vodu a premiešame. Necháme chvíľu postáť.

2.
Vymiesime cesto a necháme ho 10 minút odpočívať.

3.
voda 3.5 litra • soľ ½ čajovej lyžičky
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu s trochou soli. Z cesta rýchlo vytvarujeme malé, približne v priemere 12 mm guľôčky.

4.
Guľôčky nasypeme do vriacej vody.

5.
Keď vyplávajú na povrch 8 minút ich povaríme.

6.
maslo 50 gramov
Uvarené scedíme, rýchlo prepláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, vložíme do misky a polejeme rozpusteným maslom.


8.
Premiešame a ihneď podávame.

9.
Pri dostatku času si môžeme na guľôčky pripraviť domáce cesto z varených zemiakov a múky.

Dobrú chuť!