Zemiakové guľôčky s makom
Rýchla, vynikajúca večera z polotovaru.
recept,fotorecept,zemiakové cesto v prášku - polotovar,mak mletý,Sladké jedlá,Bezlepkové
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 50 | gramov | |
mak mletý | 100 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 500 | mililitrov | |
voda | 3.5 | litra | |
zemiakové cesto v prášku - polotovar | 280 | gramov |
Recept
1.
zemiakové cesto v prášku - polotovar 280 gramov • voda 500 mililitrov
Zemiakové cesto v prášku - polotovar nasypeme do hrnca, prilejeme vodu a premiešame. Necháme chvíľu postáť.
2.
Vymiesime cesto a necháme ho 10 minút odpočívať.
3.
voda 3.5 litra • soľ ½ čajovej lyžičky
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu s trochou soli. Z cesta rýchlo vytvarujeme malé, približne v priemere 12 mm guľôčky.
4.
Guľôčky nasypeme do vriacej vody.
5.
Keď vyplávajú na povrch 8 minút ich povaríme.
6.
maslo 50 gramov
Uvarené scedíme, rýchlo prepláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, vložíme do misky a polejeme rozpusteným maslom.
8.
Premiešame a ihneď podávame.
9.
Pri dostatku času si môžeme na guľôčky pripraviť domáce cesto z varených zemiakov a múky.
Dobrú chuť!