RECEPTY

Makové slíže

Makové slíže

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Obľúbené domáce rezance s bohatou nádielkou maku.

recept,fotorecept,múka hrubá,vajce slepačie,mak mletý,Sladké jedlá

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Sladké jedlá  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový-
mak mletý-
maslo80gramov
múka hladká0
múka hrubá500gramov
soľ¼čajovej lyžičky
soľ-
vajce slepačie1kus
voda-

 

Recept

1. 

múka hrubá 500 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ ¼ čajovej lyžičky

Z múky, teplej vody, vajíčka a soli zamiesime cesto. Cesto bude zo začiatku redšie, ale necháme ho asi 15 minút odpočívať a spevnie. Viac múky preto nepridávame.

Z múky, teplej vody, vajíčka a soli zamiesime...

2. 

múka hladká

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a dobre ho prehnetieme.

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a dobre ho...

3. 

múka hladká

Polovicu cesta na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenko. Cesto pri rozvaľkávaní otáčame a stále podsypávame múkou. S cestom sa dobre pracuje je pevné a zároveň pružné.

Polovicu cesta na pomúčenej doske rozvaľkáme...

4. 

múka hladká  voda  soľ

Okraje orežeme, a cesto pokrájame na širšie pásiky. Povrchu pomúčime a necháme schnúť pokiaľ nám vo väčšom hrnci zovrie voda s necelou čajovou lyžičkou soli na 4 litre vody.

Okraje orežeme, a cesto pokrájame na širšie...

5. 

Jednotlivé pomúčené pásy naukladáme na seba a nožom nakrájame širšie rezance.

Jednotlivé pomúčené pásy naukladáme na seba...

6. 

Pokrájané rezance na doske rozoberieme. Idú ľahko od seba.

Pokrájané rezance na doske rozoberieme. Idú...

7. 

Rezance uvaríme vo vriacej vode, od vhodenia varíme 7 minút.

Rezance uvaríme vo vriacej vode, od vhodenia...

8. 

Uvarené precedíme a prelejeme teplou vodou. Necháme odkvapkať a vložíme do misy.

Uvarené precedíme a prelejeme teplou vodou....

9. 

maslo 80 gramov

V mise ich prelejeme rozpusteným maslom. Uzavretú misu uložíme do perín (lôžkovín) aby nevychladli a spracujeme druhú polovicu cesta. Rezance z druhej várky pridáme k prvým a premiešame. Z uvedeného množstva cesta nám vznikne asi 1 kilogram varených rezancov.

V mise ich prelejeme rozpusteným maslom....

10. 

mak mletý  cukor práškový

Mletý mak zmiešame s cukrom a rezance s makom premiešame. A keďže "Maku nie je nikdy dosť" dávame si ho veľa a veľa :)

Mletý mak zmiešame s cukrom a rezance s makom...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť