svetvomne.sk

Sladká polenta

Zdravé raňajky i večera. Vďaka vysokému obsahu vlákniny a relatívne nízkemu obsahu cukru vhodná aj ako maškrta pre dietujúcich.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Citrón½kusu
Cukor trstinový60gramov
Cukor vanilkový2balíčky
Hrozienka100gramov
Hrušky500gramov
Kukuričná krupica (polenta)300gramov
Med4polievkové lyžice
Orechy vlašské100gramov
Pomarančová šťava200mililitrov
Soľ1štipka
Voda1500mililitrov
Škorica mletá2čajové lyžičky

1. 

kukuričná krupica (polenta) 300 g  voda 300 ml

Kukuričnú krupicu zalejeme v miske vriacou vodou. Takto v nej potlačíme nahorklú chuť.

2. 

voda 1200 ml  soľ 1 štipka

Obsah misky vložíme do studenej vody so štipkou soli, dobre rozmiešame a uvedieme do varu.

3. 

Za cca 30 minút od zovretia, za takmer stáleho miešania, uvaríme kašu.

4. 

hrušky 500 g  citrón ½ ks  hrozienka 100 g  orechy vlašské 100 g

Hrušky ošúpeme, odstránime jadrovníky, pokrájame ich na malé kocky a vo väčšej miske ich pokvapkáme šťavou z citróna. Hrozienka namočíme. Orechy nasekáme najemno alebo pomelieme.

5. 

cukor trstinový 60 g  med 4 PL  cukor vanilkový 2 bal  škorica mletá 2 ČL  pomarančová šťava 200 ml

Hrozienka scedíme, prisypeme ich k hruškám a primiešame uvarenú kukuričnú kašu. Do kaše vmiešame trstinový cukor, med, škoricu, vanilkový cukor a šťavu z asi dvoch pomarančov.

6. 

Nakoniec zamiešame orechy.

7. 

Polentu vylejeme na veľký plech, ktorý si najprv oblejeme studenou vodou.

8. 

Po úplnom vychladnutí nakrájame a servírujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť