Sladká polenta

Zdravé raňajky i večera. Vďaka vysokému obsahu vlákniny a relatívne nízkemu obsahu cukru vhodná aj ako maškrta pre dietujúcich.
recept,fotorecept,kukuričná krupica (polenta),hrušky,hrozienka,Sladké jedlá,Bezlepkové,Bezlaktózové
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | ½ ?? | kusu kcal | |
cukor trstinový | 60 238 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 2 145 | balíčky kcal | |
hrozienka | 100 284 | gramov kcal | |
hrušky | 500 330 | gramov kcal | |
kukuričná krupica (polenta) | 300 1050 | gramov kcal | |
med | 4 197 | polievkové lyžice kcal | |
orechy vlašské | 100 674 | gramov kcal | |
pomarančová šťava | 200 90 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
voda | 1500 0 | mililitrov kcal | |
škorica mletá | 2 25 | čajové lyžičky kcal |
Recept
1.
kukuričná krupica (polenta) 300 gramov • voda 300 mililitrov
Kukuričnú krupicu zalejeme v miske vriacou vodou. Takto v nej potlačíme nahorklú chuť.

2.
voda 1200 mililitrov • soľ 1 štipka
Obsah misky vložíme do studenej vody so štipkou soli, dobre rozmiešame a uvedieme do varu.

3.
Za cca 30 minút od zovretia, za takmer stáleho miešania, uvaríme kašu.

4.
hrušky 500 gramov • citrón ½ kusu • hrozienka 100 gramov • orechy vlašské 100 gramov
Hrušky ošúpeme, odstránime jadrovníky, pokrájame ich na malé kocky a vo väčšej miske ich pokvapkáme šťavou z citróna. Hrozienka namočíme. Orechy nasekáme najemno alebo pomelieme.

5.
cukor trstinový 60 gramov • med 4 polievkové lyžice • cukor vanilkový 2 balíčky • škorica mletá 2 čajové lyžičky • pomarančová šťava 200 mililitrov
Hrozienka scedíme, prisypeme ich k hruškám a primiešame uvarenú kukuričnú kašu. Do kaše vmiešame trstinový cukor, med, škoricu, vanilkový cukor a šťavu z asi dvoch pomarančov.

6.
Nakoniec zamiešame orechy.

7.
Polentu vylejeme na veľký plech, ktorý si najprv oblejeme studenou vodou.

8.
Po úplnom vychladnutí nakrájame a servírujeme.

Dobrú chuť!