svetvomne.sk

Sladká polenta

Sladká polenta

    

Zdravé raňajky i večera. Vďaka vysokému obsahu vlákniny a relatívne nízkemu obsahu cukru vhodná aj ako maškrta pre dietujúcich.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

kukuričná krupica (polenta) 300 gramov  voda 300 mililitrov

Kukuričnú krupicu zalejeme v miske vriacou vodou. Takto v nej potlačíme nahorklú chuť.

2. 

voda 1200 mililitrov  soľ 1 štipka

Obsah misky vložíme do studenej vody so štipkou soli, dobre rozmiešame a uvedieme do varu.

3. 

Za cca 30 minút od zovretia, za takmer stáleho miešania, uvaríme kašu.

4. 

hrušky 500 gramov  citrón ½ kusu  hrozienka 100 gramov  orechy vlašské 100 gramov

Hrušky ošúpeme, odstránime jadrovníky, pokrájame ich na malé kocky a vo väčšej miske ich pokvapkáme šťavou z citróna. Hrozienka namočíme. Orechy nasekáme najemno alebo pomelieme.

5. 

cukor trstinový 60 gramov  med 4 polievkové lyžice  cukor vanilkový 2 balíčky  škorica mletá 2 čajové lyžičky  pomarančová šťava 200 mililitrov

Hrozienka scedíme, prisypeme ich k hruškám a primiešame uvarenú kukuričnú kašu. Do kaše vmiešame trstinový cukor, med, škoricu, vanilkový cukor a šťavu z asi dvoch pomarančov.

6. 

Nakoniec zamiešame orechy.

7. 

Polentu vylejeme na veľký plech, ktorý si najprv oblejeme studenou vodou.

8. 

Po úplnom vychladnutí nakrájame a servírujeme.

Dobrú chuť!

citrón½kusu
cukor trstinový60gramov
cukor vanilkový2balíčky
hrozienka100gramov
hrušky500gramov
kukuričná krupica (polenta)300gramov
med4polievkové lyžice
orechy vlašské100gramov
pomarančová šťava200mililitrov
soľ1štipka
voda1500mililitrov
škorica mletá2čajové lyžičky

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť