svetvomne.sk

Banánový ryžový nákyp

    

Rýchly ryžový nákyp z nepredvarenej ryže s minimálnym obsahom tuku.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
banány250gramov
cukor kryštálový125gramov
hrozienka100gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%800mililitrov
ryža guľatozrnná250gramov
vajce slepačie3kusy

1. 

ryža guľatozrnná 250 gramov

Ryžu premyjeme na sitku pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať.

2. 

maslo

Hlbokú zapekaciu formu (pekáč) vymastíme natenko maslom a na jej dno rozložíme ryžu.

3. 

hrozienka 100 gramov

Premyjeme hrozienka a rovnomerne nimi posypeme ryžu.

4. 

banány 250 gramov  cukor kryštálový 125 gramov

Do misy nakrájame ošúpané banány, prisypeme cukor ...

5. 

mlieko polotučné 1,5% 800 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy

... prilejeme mlieko, pridáme vajíčka a dobre zmixujeme ponorným mixérom.

6. 

Nálevom zalejeme ryžu.

7. 

Pripravený nákyp zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry piecť na 20-30 minút. Nákyp vyberieme a premiešame. Opäť zakryjeme a necháme ďalších 20 minút piecť. Nakoniec necháme nákyp odkrytý 10 minút zapiecť.

8. 

Po vychladení nakrájame a podávame s kompótovaným ovocím.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť