Šafránové rizoto

Krémová pochúťka lahodnej chuti, tiez známa ako Milánske rizoto (Risotto alla Milanese).
recept,fotorecept,ryža guľatozrnná,šafran,syr Parmezán,Rizoto,Talianska kuchyňa,Bezlepkové
Rizoto
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
maslo | 150 1101 | gramov kcal | |
ryža guľatozrnná | 500 1725 | gramov kcal | |
syr Parmezán | 100 392 | gramov kcal | |
víno biele suché | 1 82 | deciliter kcal | |
vývar hovädzí | 1 1190 | liter kcal | |
šafran | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • maslo 50 gramov
Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na malom množstve masla.

2.
ryža guľatozrnná 500 gramov
Pridáme dve šálky ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna.

3.
šafran • víno biele suché 1 deciliter • vývar hovädzí 1 liter
Pridáme pohár bieleho suchého vína a štipku šafránu. Keď sa víno odparí, prilievame hovädzí vývar kým sa ryža neuvarí.

4.
syr Parmezán 100 gramov • maslo 100 gramov
Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

Dobrú chuť!