svetvomne.sk

Šafránové rizoto

    

Krémová pochúťka lahodnej chuti, tiez známa ako Milánske rizoto (Risotto alla Milanese).

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa200gramov
maslo150gramov
ryža guľatozrnná500gramov
syr Parmezán100gramov
víno biele suché1deciliter
vývar hovädzí1liter
šafran-

1. 

cibuľa 200 gramov  maslo 50 gramov

Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na malom množstve masla.

2. 

ryža guľatozrnná 500 gramov

Pridáme dve šálky ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna.

3. 

šafran  víno biele suché 1 deciliter  vývar hovädzí 1 liter

Pridáme pohár bieleho suchého vína a štipku šafránu. Keď sa víno odparí, prilievame hovädzí vývar kým sa ryža neuvarí.

4. 

syr Parmezán 100 gramov  maslo 100 gramov

Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť