Jednoduché kačacie rizoto

Chutná večera zo zbytkových kúskov pečenej kačice.
recept,fotorecept,Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy,zelenina mrazená (mrkva, hrášok),ryža guľatozrnná,Rizoto,Husacie a kačacie mäso,Bezlepkové
Rizoto
Ingrediencie
Ingrediencie
| Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy recept | 0 ?? | kcal | |
| cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
| olej slnečnicový | 4 540 | polievkové lyžice kcal | |
| ryža guľatozrnná | 150 518 | gramov kcal | |
| soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
| syr Cheddar | 0 ?? | kcal | |
| voda | 0 ?? | kcal | |
| zelenina mrazená (mrkva, hrášok) | 350 175 | gramov kcal | 
Recept
1.
Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy recept
Zo zbytkov pečenej kačice oberieme mäso (asi 200 g)...

2.
...a nakrájame.

3.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.


5.
Vmiešame kačacie mäso a dobre prehrejeme.

6.
ryža guľatozrnná 150 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda
Ryžu opláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať. Osmažíme na troche oleja, pridáme soľ a prilejeme vodu asi 1,5 cm nad ryžu. Zakryjeme a od varu 10 minút povaríme. Odstavíme z ohňa a necháme 10 minút zakrytú odpočívať.


Dobrú chuť!

























