Jednoduché kačacie rizoto
Chutná večera zo zbytkových kúskov pečenej kačice.
recept,fotorecept,Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy,zelenina mrazená (mrkva, hrášok),ryža guľatozrnná,Rizoto,Husacie a kačacie mäso,Bezlepkové
Rizoto
Ingrediencie
Ingrediencie
Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy recept | - | ||
cibuľa | 200 | gramov | |
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
ryža guľatozrnná | 150 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Cheddar | - | ||
voda | - | ||
zelenina mrazená (mrkva, hrášok) | 350 | gramov |
Recept
1.
Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy recept
Zo zbytkov pečenej kačice oberieme mäso (asi 200 g)...
2.
...a nakrájame.
3.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.
5.
Vmiešame kačacie mäso a dobre prehrejeme.
6.
ryža guľatozrnná 150 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda
Ryžu opláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať. Osmažíme na troche oleja, pridáme soľ a prilejeme vodu asi 1,5 cm nad ryžu. Zakryjeme a od varu 10 minút povaríme. Odstavíme z ohňa a necháme 10 minút zakrytú odpočívať.
Dobrú chuť!