Šampiňónové rizoto

Jednoduchý, odľahčujúci, bezmäsitý obed či večera. Pri servírovaní posypeme rizoto strúhaným syrom.
recept,fotorecept,šampiňóny,ryža guľatozrnná,Rizoto,Bezlaktózové,Bezlepkové
Rizoto
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
373 g
Energia porcie
574 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
mrkva | 150 68 | gramov kcal | |
olej olivový | 30 264 | mililitrov kcal | |
ryža guľatozrnná | 300 1035 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 350 774 | mililitrov kcal | |
šampiňóny | 500 80 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa 150 gramov • olej olivový 30 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.


3.
šampiňóny 500 gramov
Šampiňóny umyjeme, pokrájame, pridáme k cibuli s mrkvou a 5 minút spolu orestujeme.

4.
ryža guľatozrnná 300 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Prisypeme umytú, scedenú ryžu, pridáme soľ a korenie.


6.
Dusíme pod pokrievkou za občasného premiešania asi 25 minút. Podľa potreby môžeme doliať ešte trochu vody.

Dobrú chuť!