svetvomne.sk

Šampiňónové rizoto

     

Jednoduchý, odľahčujúci, bezmäsitý obed či večera. Pri servírovaní posypeme rizoto strúhaným syrom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa150gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Mrkva150gramov
Olej olivový30mililitrov
Ryža guľatozrnná300gramov
Soľ1čajová lyžička
Voda350mililitrov
Šampiňóny500gramov

1. 

cibuľa 150 g  olej olivový 30 ml

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

mrkva 150 g

Mrkvu očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme k cibuli a opečieme.

3. 

šampiňóny 500 g

Šampiňóny umyjeme, pokrájame, pridáme k cibuli s mrkvou a 5 minút spolu orestujeme.

4. 

ryža guľatozrnná 300 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Prisypeme umytú, scedenú ryžu, pridáme soľ a korenie.

5. 

voda 350 ml

Zalejeme vriacou vodou a premiešame.

6. 

Dusíme pod pokrievkou za občasného premiešania asi 25 minút. Podľa potreby môžeme doliať ešte trochu vody.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť