Šampiňónové rizoto
Jednoduchý, odľahčujúci, bezmäsitý obed či večera. Pri servírovaní posypeme rizoto strúhaným syrom.
recept,fotorecept,šampiňóny,ryža guľatozrnná,Rizoto,Bezlepkové,Bezlaktózové
Rizoto
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 150 | gramov | |
olej olivový | 30 | mililitrov | |
ryža guľatozrnná | 300 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 350 | mililitrov | |
šampiňóny | 500 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 150 gramov • olej olivový 30 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.


3.
šampiňóny 500 gramov
Šampiňóny umyjeme, pokrájame, pridáme k cibuli s mrkvou a 5 minút spolu orestujeme.

4.
ryža guľatozrnná 300 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Prisypeme umytú, scedenú ryžu, pridáme soľ a korenie.


6.
Dusíme pod pokrievkou za občasného premiešania asi 25 minút. Podľa potreby môžeme doliať ešte trochu vody.

Dobrú chuť!