Rizoto so syrom Pecorino

Návyková dobrota s typickou chuťou ovčieho syru Pecorino.
recept,fotorecept,cibuľa,zeler,ryža guľatozrnná,hrášok,syr Pecorino,Rizoto,Talianska kuchyňa,Bezlepkové
Rizoto
Talianska kuchyňa
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
510 g
Energia porcie
1146 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Rizoto › Talianska kuchyňa › Bezlepkové › Sezóna - Zeler › Sezóna - Cibuľa › Sezóna - Hrášok ›Ingrediencie
Ingrediencie
bujón zeleninový | 20 52 | gramov kcal | |
cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
hrozienka | 30 86 | gramov kcal | |
hrášok | 100 76 | gramov kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
ocot jablčný | 40 89 | mililitrov kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
rum tmavý | 50 120 | mililitrov kcal | |
ryža guľatozrnná | 250 863 | gramov kcal | |
syr Pecorino | 70 271 | gramov kcal | |
voda | 1 2210 | liter kcal | |
zeler | 200 100 | gramov kcal |
Recept
1.
hrozienka 30 gramov • rum tmavý 50 mililitrov
Za hrsť hrozienok zaleje rumom a necháme naboptnať.

2.
cibuľa 200 gramov • zeler 200 gramov • olej olivový 2 polievkové lyžice • ryža guľatozrnná 250 gramov • ocot jablčný 40 mililitrov
Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na olivovom oleji s nadrobno nastúhaným zelerom. Pridáme šálku ryže, ocot a smažíme ešte približne dve minuty.

3.
voda 1 liter • bujón zeleninový 20 gramov • hrášok 100 gramov
Pridáme dva poháre vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu). Keď začne voda vrieť, je čas pridať hrášok (môže byť mrazený). Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.

4.
syr Pecorino 70 gramov • maslo 50 gramov
Na záver pridáme kúsok masla, nastrúhaný syr Pecorino a hrozienka. Premiešame a prehrejeme.

Dobrú chuť!