Rizoto so syrom Pecorino
Návyková dobrota s typickou chuťou ovčieho syru Pecorino.
recept,fotorecept,cibuľa,zeler,ryža guľatozrnná,hrášok,syr Pecorino,Rizoto,Talianska kuchyňa,Sezónne recepty,Bezlepkové
Rizoto
Talianska kuchyňa
Kategórie
Rizoto Talianska kuchyňa Sezónne recepty Bezlepkové Sezóna - Zeler Sezóna - Hrášok Sezóna - Cibuľa
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón zeleninový | 20 | gramov | |
cibuľa | 200 | gramov | |
hrozienka | 30 | gramov | |
hrášok | 100 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
ocot jablčný | 40 | mililitrov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
rum tmavý | 50 | mililitrov | |
ryža guľatozrnná | 250 | gramov | |
syr Pecorino | 70 | gramov | |
voda | 1 | liter | |
zeler | 200 | gramov |
Recept
1.
hrozienka 30 gramov • rum tmavý 50 mililitrov
Za hrsť hrozienok zaleje rumom a necháme naboptnať.
2.
cibuľa 200 gramov • zeler 200 gramov • olej olivový 2 polievkové lyžice • ryža guľatozrnná 250 gramov • ocot jablčný 40 mililitrov
Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na olivovom oleji s nadrobno nastúhaným zelerom. Pridáme šálku ryže, ocot a smažíme ešte približne dve minuty.
3.
voda 1 liter • bujón zeleninový 20 gramov • hrášok 100 gramov
Pridáme dva poháre vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu). Keď začne voda vrieť, je čas pridať hrášok (môže byť mrazený). Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.
4.
syr Pecorino 70 gramov • maslo 50 gramov
Na záver pridáme kúsok masla, nastrúhaný syr Pecorino a hrozienka. Premiešame a prehrejeme.
Dobrú chuť!