svetvomne.sk

Rizoto so syrom Pecorino

     

Návyková dobrota s typickou chuťou ovčieho syru Pecorino.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:    

 

 
 
Bujón zeleninový20gramov
Cibuľa200gramov
Hrozienka30gramov
Hrášok100gramov
Maslo50gramov
Ocot jablčný40mililitrov
Olej olivový2polievkové lyžice
Rum tmavý50mililitrov
Ryža guľatozrnná250gramov
Syr pecorino70gramov
Voda1liter
Zeler200gramov

1. 

hrozienka 30 g  rum tmavý 50 ml

Za hrsť hrozienok zaleje rumom a necháme naboptnať.

2. 

cibuľa 200 g  zeler 200 g  olej olivový 2 PL  ryža guľatozrnná 250 g  ocot jablčný 40 ml

Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na olivovom oleji s nadrobno nastúhaným zelerom. Pridáme šálku ryže, ocot a smažíme ešte približne dve minuty.

3. 

voda 1 l  bujón zeleninový 20 g  hrášok 100 g

Pridáme dva poháre vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu). Keď začne voda vrieť, je čas pridať hrášok (môže byť mrazený). Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.

4. 

syr Pecorino 70 g  maslo 50 g

Na záver pridáme kúsok masla, nastrúhaný syr Pecorino a hrozienka. Premiešame a prehrejeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť