svetvomne.sk

Rizoto so syrom Pecorino

    

Návyková dobrota s typickou chuťou ovčieho syru Pecorino.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bujón zeleninový20gramov
cibuľa200gramov
hrozienka30gramov
hrášok100gramov
maslo50gramov
ocot jablčný40mililitrov
olej olivový2polievkové lyžice
rum tmavý50mililitrov
ryža guľatozrnná250gramov
syr Pecorino70gramov
voda1liter
zeler200gramov

1. 

hrozienka 30 gramov  rum tmavý 50 mililitrov

Za hrsť hrozienok zaleje rumom a necháme naboptnať.

2. 

cibuľa 200 gramov  zeler 200 gramov  olej olivový 2 polievkové lyžice  ryža guľatozrnná 250 gramov  ocot jablčný 40 mililitrov

Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na olivovom oleji s nadrobno nastúhaným zelerom. Pridáme šálku ryže, ocot a smažíme ešte približne dve minuty.

3. 

voda 1 liter  bujón zeleninový 20 gramov  hrášok 100 gramov

Pridáme dva poháre vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu). Keď začne voda vrieť, je čas pridať hrášok (môže byť mrazený). Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.

4. 

syr Pecorino 70 gramov  maslo 50 gramov

Na záver pridáme kúsok masla, nastrúhaný syr Pecorino a hrozienka. Premiešame a prehrejeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť