svetvomne.sk

Rizoto so syrom Pecorino

Rizoto so syrom Pecorino

    

Návyková dobrota s typickou chuťou ovčieho syru Pecorino.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

1. 

hrozienka 30 gramov  rum tmavý 50 mililitrov

Za hrsť hrozienok zaleje rumom a necháme naboptnať.

2. 

cibuľa 200 gramov  zeler 200 gramov  olej olivový 2 polievkové lyžice  ryža guľatozrnná 250 gramov  ocot jablčný 40 mililitrov

Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na olivovom oleji s nadrobno nastúhaným zelerom. Pridáme šálku ryže, ocot a smažíme ešte približne dve minuty.

3. 

voda 1 liter  bujón zeleninový 20 gramov  hrášok 100 gramov

Pridáme dva poháre vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu). Keď začne voda vrieť, je čas pridať hrášok (môže byť mrazený). Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.

4. 

syr Pecorino 70 gramov  maslo 50 gramov

Na záver pridáme kúsok masla, nastrúhaný syr Pecorino a hrozienka. Premiešame a prehrejeme.

Dobrú chuť!

bujón zeleninový20gramov
cibuľa200gramov
hrozienka30gramov
hrášok100gramov
maslo50gramov
ocot jablčný40mililitrov
olej olivový2polievkové lyžice
rum tmavý50mililitrov
ryža guľatozrnná250gramov
syr Pecorino70gramov
voda1liter
zeler200gramov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť