RECEPTY

Rizoto so syrom Pecorino

Rizoto so syrom Pecorino

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Návyková dobrota s typickou chuťou ovčieho syru Pecorino.

recept,fotorecept,cibuľa,zeler,ryža guľatozrnná,hrášok,syr Pecorino,Rizoto,Talianska kuchyňa,Bezlepkové

Rizoto

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Hmotnosť porcie

510 g

Energia porcie

1146 kcal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

bujón zeleninový

20

52

gramov

kcal

cibuľa

200

88

gramov

kcal

hrozienka

30

86

gramov

kcal

hrášok

100

76

gramov

kcal

maslo

50

367

gramov

kcal

ocot jablčný

40

89

mililitrov

kcal

olej olivový

2

264

polievkové lyžice

kcal

rum tmavý

50

120

mililitrov

kcal

ryža guľatozrnná

250

863

gramov

kcal

syr Pecorino

70

271

gramov

kcal

voda

1

2210

liter

kcal

zeler

200

100

gramov

kcal

 

Recept

1. 

hrozienka 30 gramov  rum tmavý 50 mililitrov

Za hrsť hrozienok zaleje rumom a necháme naboptnať.

Za hrsť hrozienok zaleje rumom a necháme...

2. 

cibuľa 200 gramov  zeler 200 gramov  olej olivový 2 polievkové lyžice  ryža guľatozrnná 250 gramov  ocot jablčný 40 mililitrov

Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu a osmažíme ju do sklovita na olivovom oleji s nadrobno nastúhaným zelerom. Pridáme šálku ryže, ocot a smažíme ešte približne dve minuty.

Nakrájame na drobno jednu stredne veľkú cibuľu...

3. 

voda 1 liter  bujón zeleninový 20 gramov  hrášok 100 gramov

Pridáme dva poháre vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu). Keď začne voda vrieť, je čas pridať hrášok (môže byť mrazený). Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.

Pridáme dva poháre vody a dve kocky...

4. 

syr Pecorino 70 gramov  maslo 50 gramov

Na záver pridáme kúsok masla, nastrúhaný syr Pecorino a hrozienka. Premiešame a prehrejeme.

Na záver pridáme kúsok masla, nastrúhaný syr...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť