svetvomne.sk

Kuracie prsia plnené syrovou praženicou

    

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
bazalka2čajové lyžičky
kuracie prsia500gramov
maslo40gramov
olej olivový2polievkové lyžice
oregano1čajová lyžička
petržlenová vňať1polievková lyžica
soľ-
syr Ementál120gramov
syr Parmezán1polievková lyžica
vajce slepačie3kusy

1. 

kuracie prsia 500 gramov  soľ

Kuracie prsia naklepeme a osolíme.

2. 

maslo 40 gramov  syr Ementál 120 gramov

V panvici rozpustíme maslo, pridáme nahrubo nakrájaný ementál. Všetko spolu zohrejeme a premiešame.

3. 

vajce slepačie 3 kusy

Pridáme rozšľahané vajcia a na miernom ohni urobíme praženicu.

4. 

petržlenová vňať 1 polievková lyžica  syr Parmezán 1 polievková lyžica

Praženicu posypeme petržlenovou vňatkou a strúhaným parmezánom.

5. 

bazalka 2 čajové lyžičky  oregano 1 čajová lyžička

Praženicou plníme naklepané kuracie prsia. Preložíme a spojíme špáradlom. Povrch okoreníme oregánom a bazalkou.

6. 

olej olivový 2 polievkové lyžice

Vzniknuté kapsy rýchlo opražíme na troške oleja na grilovacej panvici z jednej a druhej strany, aby sa mäsko zatiahlo.

7. 

Kapsy vyberieme z panvice, dáme do pekáča, podlejeme výpekom z panvice a necháme zakryté piecť v rúre na 200° C cca 15 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť