svetvomne.sk

Kuracie prsia s hlivovou omáčkou

Kuracie prsia v hlivovej omáčke nadchnú i tých náročnejších hostí.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Kuracie prsia opečieme

kuracie prsia 350 g  soľ  korenie grilovacie  olej olivový 3 PL

Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej, kuracie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme, na oleji ich zľahka dozlatista z každej strany opečieme.

Kuracie prsia opečieme

2. Nakrájame jarnú cibuľku a hlivu

cibuľka jarná 1 ks  hliva ustricová 400 g

Pokkiaľ sa mäso zatiahne, nakrájame si cibuľku na kolieska a hlivu na tenké plátky.

Nakrájame jarnú cibuľku a hlivu

3. Pražíme

Mäso z panvice vyberieme, odložíme ho na tanier. Do panvice rovnomerne nasypeme nakrájané cibuľky a hlivu. Pražíme 3 až 4 minúty, kým nie je hliva s cibuľami mäkká.

Pražíme

4. Dusíme

smotana sladká na varenie 250 ml  soľ

Do panvice pridáme kuracie prsia, spolu všetko dusíme 3 minúty. Po troch minútach obsah panvice zalejeme smotanou na varenie. Ak sa nám omáčka zdá príliš riedka, môžme ju zahustiť 1 PL hladkej múky. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.

Dusíme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť