Kuracie prsia s hlivovou omáčkou

Kuracie prsia v hlivovej omáčke nadchnú i tých náročnejších hostí.
recept,fotorecept,kuracie prsia,hliva ustricová,smotana sladká na varenie,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľka jarná | 1 ?? | kus kcal | |
hliva ustricová | 400 1352 | gramov kcal | |
korenie grilovacie | 0 ?? | kcal | |
kuracie prsia | 350 386 | gramov kcal | |
olej olivový | 3 396 | polievkové lyžice kcal | |
smotana sladká na varenie | 250 400 | mililitrov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Kuracie prsia opečieme
kuracie prsia 350 gramov • soľ • korenie grilovacie • olej olivový 3 polievkové lyžice
Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej, kuracie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme, na oleji ich zľahka dozlatista z každej strany opečieme.

2. Nakrájame jarnú cibuľku a hlivu
cibuľka jarná 1 kus • hliva ustricová 400 gramov
Pokkiaľ sa mäso zatiahne, nakrájame si cibuľku na kolieska a hlivu na tenké plátky.

3. Pražíme
Mäso z panvice vyberieme, odložíme ho na tanier. Do panvice rovnomerne nasypeme nakrájané cibuľky a hlivu. Pražíme 3 až 4 minúty, kým nie je hliva s cibuľami mäkká.

4. Dusíme
smotana sladká na varenie 250 mililitrov • soľ
Do panvice pridáme kuracie prsia, spolu všetko dusíme 3 minúty. Po troch minútach obsah panvice zalejeme smotanou na varenie. Ak sa nám omáčka zdá príliš riedka, môžme ju zahustiť 1 PL hladkej múky. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.

Dobrú chuť!