svetvomne.sk

Kuracie s bravčovou pečeňou

Šťavnaté marinované kuracie prsia s mäkučkou bravčovou pečienkou, šampiňónmi, preliate syrovou omáčkou s petržlenovou vňatkou. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčová pečeň250gramov
Korenie grilovacie1čajová lyžička
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Kuracie prsia250gramov
Maslo50gramov
Mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
Olej olivový50mililitrov
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Petržlenová vňať
Soľ½čajovej lyžičky
Syr tavený100gramov
Voda30mililitrov
Šampiňóny250gramov
Škrob kukuričný15gramov

1. 

kuracie prsia 250 g  olej olivový 50 ml  paprika červená mletá 2 ČL  korenie grilovacie 1 ČL

Kuracie prsia naložíme na minimálne 6 hodín do marinády z oleja, papriky a korenia.

2. 

Potom ich z marinády vyberieme, prekrojíme naplocho na polovice a vo fólii vyklepeme natenko.

3. 

Plátky mäsa opečieme z každej strany 3 minúty, na grilovacej panvici.

4. 

bravčová pečeň 250 g

Pečeň pokrájame na tenké plátky a odstránime z nej kanáliky.

5. 

korenie čierne mleté ¼ ČL

Ku kuracím prsiam pridáme pečienku, okoreníme a z každej strany 2 minúty opečieme.

6. 

šampiňóny 250 g

Šampiňóny umyjeme a pokrájame na plátky.

7. 

voda 30 ml

Šampiňóny pridáme k mäsu, podlejeme trochou vody a zakryté 10 minút dusíme. Odstavíme z ohňa.

8. Príprava omáčky

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  škrob kukuričný 15 g  soľ ½ ČL

V mlieku rozmiešame maizenu a soľ. Privedieme do varu a uvaríme ľahko hustú kašu.

Príprava omáčky

9. 

syr tavený 100 g  maslo 50 g

Vmiešame syr a maslo.

10. 

petržlenová vňať

Do omáčky nakoniec zamiešame nasekanú petržlenovú vňať podľa chuti.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť