svetvomne.sk

Kuracie s bravčovou pečeňou

    

Šťavnaté marinované kuracie prsia s mäkučkou bravčovou pečienkou, šampiňónmi, preliate syrovou omáčkou s petržlenovou vňatkou. Podávame s varenými zemiakmi.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
bravčová pečeň250gramov
korenie grilovacie1čajová lyžička
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
kuracie prsia250gramov
maslo50gramov
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
olej olivový50mililitrov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
petržlenová vňať-
soľ½čajovej lyžičky
syr tavený100gramov
voda30mililitrov
šampiňóny250gramov
škrob kukuričný15gramov

1. 

kuracie prsia 250 gramov  olej olivový 50 mililitrov  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  korenie grilovacie 1 čajová lyžička

Kuracie prsia naložíme na minimálne 6 hodín do marinády z oleja, papriky a korenia.

2. 

Potom ich z marinády vyberieme, prekrojíme naplocho na polovice a vo fólii vyklepeme natenko.

3. 

Plátky mäsa opečieme z každej strany 3 minúty, na grilovacej panvici.

4. 

bravčová pečeň 250 gramov

Pečeň pokrájame na tenké plátky a odstránime z nej kanáliky.

5. 

korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Ku kuracím prsiam pridáme pečienku, okoreníme a z každej strany 2 minúty opečieme.

6. 

šampiňóny 250 gramov

Šampiňóny umyjeme a pokrájame na plátky.

7. 

voda 30 mililitrov

Šampiňóny pridáme k mäsu, podlejeme trochou vody a zakryté 10 minút dusíme. Odstavíme z ohňa.

8. Príprava omáčky

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  škrob kukuričný 15 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

V mlieku rozmiešame maizenu a soľ. Privedieme do varu a uvaríme ľahko hustú kašu.

Príprava omáčky

9. 

syr tavený 100 gramov  maslo 50 gramov

Vmiešame syr a maslo.

10. 

petržlenová vňať

Do omáčky nakoniec zamiešame nasekanú petržlenovú vňať podľa chuti.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť