Zemiakové Gnocchi alias Noky
![Zemiakové Gnocchi alias Noky](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000355/img_sk_4x3/zemiakove-gnocchi-alias-noky_00180.jpg)
Nie je dôležité pod akým názvom ich poznáte, ale že Vám chutia! ... a nebojíte sa vysúkať rukávy a pustiť sa do ich prípravy. Domáce sú najlepšie!
recept,fotorecept,zemiaky,syr Parmezán,Zemiakové prílohy,Talianska kuchyňa,Sezónne recepty
Zemiakové prílohy
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
múka polohrubá | 100 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | - | ||
syr Parmezán | 50 | gramov | |
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 500 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky varíme v šupke s lyžičkou soli približne 25 min.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000355/small/IMG_0939.jpg)
2.
Po vychladnútí zemiaky zbavíme šupky a podrvíme na kašu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000355/small/IMG_0941.jpg)
3.
vaječný žĺtok 1 kus • soľ • múka polohrubá 100 gramov • syr Parmezán 50 gramov
Zo zemiakovej kaše, vaječného žĺtka, soli, múky a na drobno strúhaného parmezánu vymiešame cestíčko.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000355/small/IMG_0942.jpg)
4.
Cesto vypracujeme na pomúčenej doske a vyváľame do úzkych valčekov.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000355/small/IMG_0944.jpg)
5.
Valčeky cesta nakrájame na menšie kúsky. Cesto sa dosť lepí, preto všetko zľahka obaľujeme múkou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000355/small/IMG_0959.jpg)
6. Tvarovanie nokov
Kúsky cesta v dlaniach vypracujeme na gulôčky, sploštíme a palcom roztiahneme na vidličke.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000355/small/IMG_0947.jpg)
7.
Zrolujeme smerom od seba. Vytvorí sa tvar mušle s rebrovaním.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000355/small/IMG_0948.jpg)
8.
Pripravené noky pomúčime.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000355/small/IMG_0950.jpg)
9.
soľ 1 čajová lyžička
Vložíme do vriacej osolenej vody. Uvarené noky za pár minút vyplávajú na hladinu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000355/small/IMG_0951.jpg)
Dobrú chuť!