svetvomne.sk

Zemiakové Gnocchi alias Noky

    

Nie je dôležité pod akým názvom ich poznáte, ale že Vám chutia! ... a nebojíte sa vysúkať rukávy a pustiť sa do ich prípravy. Domáce sú najlepšie!

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
múka polohrubá100gramov
soľ2čajové lyžičky
soľ-
syr Parmezán50gramov
vaječný žĺtok1kus
zemiaky500gramov

1. 

zemiaky 500 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky varíme v šupke s lyžičkou soli približne 25 min.

2. 

Po vychladnútí zemiaky zbavíme šupky a podrvíme na kašu.

3. 

vaječný žĺtok 1 kus  soľ  múka polohrubá 100 gramov  syr Parmezán 50 gramov

Zo zemiakovej kaše, vaječného žĺtka, soli, múky a na drobno strúhaného parmezánu vymiešame cestíčko.

4. 

Cesto vypracujeme na pomúčenej doske a vyváľame do úzkych valčekov.

5. 

Valčeky cesta nakrájame na menšie kúsky. Cesto sa dosť lepí, preto všetko zľahka obaľujeme múkou.

6. Tvarovanie nokov

Kúsky cesta v dlaniach vypracujeme na gulôčky, sploštíme a palcom roztiahneme na vidličke.

Tvarovanie nokov

7. 

Zrolujeme smerom od seba. Vytvorí sa tvar mušle s rebrovaním.

8. 

Pripravené noky pomúčime.

9. 

soľ 1 čajová lyžička

Vložíme do vriacej osolenej vody. Uvarené noky za pár minút vyplávajú na hladinu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť