Dusené paprikové zemiaky
Tradične upravené zemiaky vhodné ako príloha k mäsu.
recept,fotorecept,zemiaky,cibuľa,paprika červená mletá,Zemiakové prílohy,Sezónne recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 | gramov | |
olej slnečnicový | 20 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 3 | čajové lyžičky | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | ½ | decilitra | |
zemiaky | 1200 | gramov |
Recept
1. Príprava zemiakov a cibule
zemiaky 1200 gramov • cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 20 mililitrov
Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a popražíme ju na oleji.
2. Dusíme zemiaky
soľ 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 3 čajové lyžičky • voda ½ decilitra
K cibuli pridáme pripravené zemiaky, soľ, mletú červenú papriku a všetko podlejeme cca 0,5 dl vody. Dusíme pod pokrievkou cca 25 minút a často premiešavame. Podľa potreby podlievame ďalšou vodou. Dávame pozor, aby nám zemiaky neprihoreli.
Dobrú chuť!