svetvomne.sk

Špenátové zemiaky

     

Chutná a nutrične hodnotnejšia zemiaková príloha na orientálny spôsob.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak2strúčiky
Cibuľa červená100gramov
Korenie garam masala1čajová lyžička
Korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
Soľ
Zemiaky500gramov
Zázvor mletý½CL
Špenát čerstvý listový500gramov

1. 

zemiaky 500 g

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2. 

cibuľa červená 100 g

Cibuľku orestujeme do sklovita na troche oleja.

3. 

korenie rímska rasca mletá  ½ ČL  korenie Garam masala 1 ČL  zázvor mletý ½ CL  cesnak 2 strúčiky

Pridáme korenie a ešte chvíľu ho pražíme s cibuľkou. Pridáme rozdrvený cesnak.

4. 

špenát čerstvý listový 500 g

Pridáme listy špenátu a zakryjeme pokrievkou.

5. 

Panvicu odokryjeme keď sa špenátové listy stiahnu a uvoľnia vodu.

6. 

Po odparení väčšiny vody pridáme uvarené zemiaky. Jemne premiešame ...

7. 

soľ

... a dochutíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť