RECEPTY

Špenátové zemiaky

Špenátové zemiaky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Chutná a nutrične hodnotnejšia zemiaková príloha na orientálny spôsob.

recept,fotorecept,zemiaky,špenát čerstvý listový,Zemiakové prílohy,Indická kuchyňa,,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty

Zemiakové prílohy

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak2strúčiky
cibuľa červená100gramov
korenie Garam masala1čajová lyžička
korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
soľ-
zemiaky500gramov
zázvor mletý½
špenát čerstvý listový500gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a...

2. 

cibuľa červená 100 gramov

Cibuľku orestujeme do sklovita na troche oleja.

Cibuľku orestujeme do sklovita na troche oleja....

3. 

korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky  korenie Garam masala 1 čajová lyžička  zázvor mletý ½ CL  cesnak 2 strúčiky

Pridáme korenie a ešte chvíľu ho pražíme s cibuľkou. Pridáme rozdrvený cesnak.

Pridáme korenie a ešte chvíľu ho pražíme s...

4. 

špenát čerstvý listový 500 gramov

Pridáme listy špenátu a zakryjeme pokrievkou.

Pridáme listy špenátu a zakryjeme pokrievkou....

5. 

Panvicu odokryjeme keď sa špenátové listy stiahnu a uvoľnia vodu.

Panvicu odokryjeme keď sa špenátové listy...

6. 

Po odparení väčšiny vody pridáme uvarené zemiaky. Jemne premiešame ...

Po odparení väčšiny vody pridáme uvarené...

7. 

soľ

... a dochutíme.

... a dochutíme....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť