Špenátové zemiaky
Chutná a nutrične hodnotnejšia zemiaková príloha na orientálny spôsob.
recept,fotorecept,zemiaky,špenát čerstvý listový,Zemiakové prílohy,Indická kuchyňa,,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Zemiakové prílohy
Indická kuchyňa
Kategórie
Zemiakové prílohy › Indická kuchyňa › Vegánske recepty › Vegetariánske recepty › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónne recepty › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Špenát › Sezóna - Zemiaky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa červená | 100 | gramov | |
korenie Garam masala | 1 | čajová lyžička | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
zemiaky | 500 | gramov | |
zázvor mletý | ½ | ||
špenát čerstvý listový | 500 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 500 gramov
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.
3.
korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie Garam masala 1 čajová lyžička • zázvor mletý ½ CL • cesnak 2 strúčiky
Pridáme korenie a ešte chvíľu ho pražíme s cibuľkou. Pridáme rozdrvený cesnak.
5.
Panvicu odokryjeme keď sa špenátové listy stiahnu a uvoľnia vodu.
6.
Po odparení väčšiny vody pridáme uvarené zemiaky. Jemne premiešame ...
Dobrú chuť!