RECEPTY

Hlivová polievka na spôsob držkovej

Hlivová polievka na spôsob držkovej

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Falošná držková polievka z hlivy ustricovej je rovnako chutná ako pravá držková.

recept,fotorecept,zemiaky,hliva ustricová,Hubové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Hubové polievky

Kuchtil

Počet porcií

6

Hmotnosť porcie

410 g

Energia porcie

469 kcal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak

4

22

strúčiky

kcal

cibuľa

100

44

gramov

kcal

hliva ustricová

600

2028

gramov

kcal

korenie gulášové

¼

4

čajovej lyžičky

kcal

korenie majorán sušený

2

21

čajové lyžičky

kcal

korenie rasca drvená

½

9

čajovej lyžičky

kcal

mrkva

100

45

gramov

kcal

olej slnečnicový

30

270

mililitrov

kcal

paprika červená mletá

1.5

24

čajovej lyžičky

kcal

soľ

1.5

0

čajovej lyžičky

kcal

voda

1200

0

mililitrov

kcal

zemiaky

380

350

gramov

kcal

 

Recept

1. 

cibuľa 100 gramov  olej slnečnicový 30 mililitrov  korenie gulášové ¼ čajovej lyžičky

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a osmažíme na oleji s trochou korenia.

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a...

2. 

zemiaky 300 gramov  mrkva 100 gramov

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky. Mrkvu očistíme a nahrubo nastrúhame. Obe prísady osmažíme 5 minút na cibuli.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky....

3. 

hliva ustricová 600 gramov

Hlivu umyjeme.

Hlivu umyjeme....

4. 

paprika červená mletá 1.5 čajovej lyžičky  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  voda 1200 mililitrov

Pokrájame ju na slížiky, pridáme k zemiakom s mrkvou, prisypeme papriku, soľ a rascu. Premiešame, prilejeme horúcu vodu a 20 minút varíme.

Pokrájame ju na slížiky, pridáme k zemiakom s...

5. 

zemiaky 80 gramov  cesnak 4 strúčiky  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky

Na zahustenie očistíme a na kašu nastrúhame zemiaky. Pridáme ich spolu s očisteným, prelisovaným cesnakom do polievky. Prevaríme a prisypeme majorán. Podľa chuti môžeme ešte dosoliť.

Na zahustenie očistíme a na kašu nastrúhame...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť