Jemná hlivová polievka
Jednoduchá, do jemna mixovaná, hlivovo - zemiaková polievka.
recept,fotorecept,zemiaky,hliva ustricová,mlieko plnotučné 3,5%,Hubové polievky,Sezónne recepty,Bezlepkové
Hubové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
hliva ustricová | 400 | gramov | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 300 | mililitrov | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
voda | 2 | litre | |
zemiaky | 400 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 400 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • voda 2 litre
Zemiaky očistíme, pokrájame a dáme variť do vody so soľou a rascou.
2.
hliva ustricová 400 gramov
Hlivu umyjeme, rozoberieme a po piatich minútach pridáme k zemiakom. Spolu varíme 20 minút.
3.
Časť varenej hlivy odoberieme a obsah hrnca zmixujeme ponorným mixérom.
4.
mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov • soľ • maslo
Zmixovanú polievku uvedieme opätovne do varu, prilejeme mlieko, podľa chuti dosolíme, alebo pridáme zeleninové dochucovadlo bez glutamánu. Nakoniec vmiešame kúsok masla.
5.
Servírujeme s pokrájanou hlivou, ktorú sme pred mixovaním odobrali. Posypeme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!