Jemná hlivová polievka

Jednoduchá, do jemna mixovaná, hlivovo - zemiaková polievka.
recept,fotorecept,zemiaky,hliva ustricová,mlieko plnotučné 3,5%,Hubové polievky,Bezlepkové
Hubové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
hliva ustricová | 400 1352 | gramov kcal | |
korenie rasca drvená | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 300 192 | mililitrov kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 2 0 | litre kcal | |
zemiaky | 400 368 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 400 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • voda 2 litre
Zemiaky očistíme, pokrájame a dáme variť do vody so soľou a rascou.

2.
hliva ustricová 400 gramov
Hlivu umyjeme, rozoberieme a po piatich minútach pridáme k zemiakom. Spolu varíme 20 minút.

3.
Časť varenej hlivy odoberieme a obsah hrnca zmixujeme ponorným mixérom.

4.
mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov • soľ • maslo
Zmixovanú polievku uvedieme opätovne do varu, prilejeme mlieko, podľa chuti dosolíme, alebo pridáme zeleninové dochucovadlo bez glutamánu. Nakoniec vmiešame kúsok masla.

5.
Servírujeme s pokrájanou hlivou, ktorú sme pred mixovaním odobrali. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!