svetvomne.sk

Hubová polievka

    

Jesenná polievka z čerstvých suchohríbov a masliakov.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
cibuľa90gramov
huby lesné500gramov
korenie rasca mletá1čajová lyžička
masť bravčová30gramov
múka hladká40gramov
múka hrubá125gramov
petržlenová vňať30gramov
soľ2čajové lyžičky
soľ-
vajce slepačie1kus
voda-
voda3litre
zemiaky500gramov

1. 

huby lesné 500 gramov

Nazbierané huby očistíme. Suchohríbom odstránime jemným oškrabaním z klobúčikov ihličie a iné nečistoty. Masliakom očistíme klobúčiky stiahnutím tenkej kožovitej vrstvy z povrchu klobúka. Každý hríb prekrojíme a skontrolujeme či nie je červivý.

2. 

Potom huby umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájame a ...

3. 

voda

... dáme ich na minútu obvariť do vriacej vody.

4. 

Po obvarení vodu zlejeme.

5. 

voda 2.5 litra  korenie rasca mletá 1 čajová lyžička  soľ 2 čajové lyžičky

Huby vložíme do hrnca, pridáme vodu, rascu, soľ a privedieme do varu. Varíme 20 minút.

6. 

zemiaky 500 gramov

Kým sa huby varia očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky zemiaky. Po uplynutí času varenie húb ich pridáme k nim a ďalej 20 minút spolu varíme.

7. 

múka hrubá 125 gramov  vajce slepačie 1 kus

Z múky a vajíčka vymiesime tuhé cesto.

8. 

Cesto nastrúhame...

9. 

... a prisypeme do polievky. 10 minút povaríme.

10. Zápražka

masť bravčová 30 gramov  cibuľa 90 gramov  múka hladká 40 gramov  voda ½ litra

V rajnici osmažíme na masti pokrájanú cibuľu. Pridáme múku a chvíľu ju popražíme. Potom prilejeme vodu a zápražku rozvaríme.

Zápražka

11. 

Zápražku precedíme do polievky a polievku prevaríme.

12. 

petržlenová vňať 30 gramov

Petržlenovú vňať umyjeme a nesekáme.

13. 

soľ

Zamiešame ju do polievky, podľa chuti môžeme polievku prisoliť a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť