svetvomne.sk

> Ázijská kuchyňa

Ázijská kuchyňa

Recepty, ktoré preslávili Áziu a orient po celom svete. Obsahujú niektoré ingrediencie a koreniny, ktoré si našli cestu do sveta rovnako ako tieto populárne chutné jedlá a dezerty.

 

Indické maslové kura

Indické maslové kura

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Tofu v šošovicovej omáčke

Tofu v šošovicovej omáčke

Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Basmati ryža- základný recept na prípravu

Basmati ryža- základný recept na prípravu

Basmati je dokonalá dlhozrnná ryža, s nezameniteľnou orieškovou chuťou, ktorá je ľahko stráviteľná a úplne bezlepková. Má nízky glykemický index a menej kalórií, ako iné druhy ryže. Pri varení sa vôbec nezlepí a nielen preto si ju určite zamilujete.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Pikantné jablkové čatní s kokosom

Pikantné jablkové čatní s kokosom

Recept na jedno z mnohých obľúbených chutney z indickej kuchyne. Podáva sa ako dochucovacia, hustejšia omáčka k rôznym jedlám v indickom menu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Nakladaná reďkovka so sezamom

Nakladaná reďkovka so sezamom

Jednoduchá ale veľmi efektná kombinácia nakladanej veľkej bielej reďkovky s kvalitným sezamovým olejom a sezamovými semiačkami spestrí vaše jedlo, alebo ponuku chuťoviek na párty.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
5 min.
Náročnosť
nízka

Awase Dashi

Awase Dashi

Recept na prípravu veľmi univerzálneho vývaru z morskej riasy Kombu a vločiek z údeného tuniaka Katsuobushi. Využiť sa dá napríklad na prípravu miso polievky.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Jablkový korenený šalát

Jablkový korenený šalát

Seb ka raita - jablkový šalát s korením a jogurtom. Napriek obsahu korenia, v inak sladkom šaláte, pikantnú chuť nie je cítiť. Šalát sa podáva k rôznym jedlám v indickej kuchyni, dopĺňa a vyrovnáva chute.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

Paradajkový šalát s jogurtom

Paradajkový šalát s jogurtom

Tamatar Raita (Paradajková Raita) je chutný šalát s obľubou podávaný ku takmer všetkým slaným vegetariánskym jedlám. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

Pikantný hrach s mrkvou

Pikantný hrach s mrkvou

Vegetariánsky pokrm inšpirovaný indickou kuchyňou. Podávame s ryžou basmati a s chutným ananásovým šalátom s jogurtom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Jarná čínska polievka

Jarná čínska polievka

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Ajurvédska polievka Kičadi

Ajurvédska polievka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo šošovica) a zelenina.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
vysoká

Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku

Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku

Karfiolová pakora (Gobi pakora) je jedna z mnohých chutných a chrumkavých zeleninových pakor obľúbených v Indii. Podáva sa ako večerné občerstvenie s dobrou šálkou čaju. Môže tvoriť aj súčasť obedového menu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Cícerové guľôčky s mandľami

Cícerové guľôčky s mandľami

Besan ladoo (laduu) je obľúbený indický dezert vyrobený z cícerovej múky, ghí (masla) a cukru. Do dezertu sa najčastejšie pridávajú mandle, pistácie, ale tiež kokos, či voňavý kardamón.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Zeleninové sabdži s cuketou

Zeleninové sabdži s cuketou

Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Losos na Teriyaki

Losos na Teriyaki

Návod na rýchlu a šetrnú prípravu výborného a zdravého pokrmu.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

Mrkvová ostro-kyslá polievka

Mrkvová ostro-kyslá polievka

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Karfiol v mandžuskej omáčke

Karfiol v mandžuskej omáčke

Recept na výnikajúce indicko-čínske jedlo z karfiolu, v jemne pikantnej omáčke (Gobi manchurian). Chutí veľmi aj deťom. Ak varíte len pre dospelákov, neváhajte zaradiť medzi koreniny viac pikantnej pasty, alebo štipľavé papričky.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachový prívarok inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Iriko Dashi

Iriko Dashi

Recept na prípravu vývaru zo sušených ančovičiek Iriko.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Zemiaky s cícerom

Zemiaky s cícerom

Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Karfiol s indickým korením

Karfiol s indickým korením

Recept na pikantný karfiol s indickým korením a cícerom. Ako prílohu môžeme podávať ryžu basmati.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Zemiakovo-karfiolová masala

Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
stredná

Kapusta pak choi s hubami shiitake

Kapusta pak choi s hubami shiitake

Jednoduchý recept na prípravu čínskej kapusty Pak choi a aromatickými hubami shiitake na cesnaku a zázvore s trochou ustricovej omáčky.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
nízka

Domáce sushi

Domáce sushi

Zdravá a chutná delikatesa z ďalekého východu pripravená v našej kuchyni chutí rovnako dobre ako v sushi-bare.

Kuchtil
Mioo
Čas prípravy
Náročnosť
vysoká

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť