svetvomne.sk

> Ázijská kuchyňa

Ázijská kuchyňa

Recepty, ktoré preslávili Áziu a orient po celom svete. Obsahujú niektoré ingrediencie a koreniny, ktoré si našli cestu do sveta rovnako ako tieto populárne chutné jedlá a dezerty.

 

Indické maslové kura

Indické maslové kura

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Šošovicovo-tekvicové karí

Šošovicovo-tekvicové karí

Chutný vegetariánsky obed, či večera. Podávame s ryžou basmati.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Červená šošovica so špenátom

Červená šošovica so špenátom

Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, stačí len vyskúšať.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Ázijské kuracie prsia

Ázijské kuracie prsia

Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou, podľa chuti aj s čerstvým zeleninovým šalátom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Jarná čínska polievka

Jarná čínska polievka

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Tofu v šošovicovej omáčke

Tofu v šošovicovej omáčke

Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Cviklové kofty

Cviklové kofty

Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Mrkvová ostro-kyslá polievka

Mrkvová ostro-kyslá polievka

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Domáce sushi

Domáce sushi

Zdravá a chutná delikatesa z ďalekého východu pripravená v našej kuchyni chutí rovnako dobre ako v sushi-bare.

Kuchtil
Mioo
Čas prípravy
Náročnosť
vysoká

Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku

Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku

Karfiolová pakora (Gobi pakora) je jedna z mnohých chutných a chrumkavých zeleninových pakor obľúbených v Indii. Podáva sa ako večerné občerstvenie s dobrou šálkou čaju. Môže tvoriť aj súčasť obedového menu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Hovädzie karí

Hovädzie karí

Hovädzí guláš na ázijský spôsob. Výborný tip na chatu, ak ťa už klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (karí) pochádza z Indie, ale už si ho veľmi obľúbili v Japonsku, Thajsku, aj v západnom svete.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
vysoká

Paradajkový šalát s jogurtom

Paradajkový šalát s jogurtom

Tamatar Raita (Paradajková Raita) je chutný šalát s obľubou podávaný ku takmer všetkým slaným vegetariánskym jedlám. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

Baklažánovo-cícerové karí

Baklažánovo-cícerové karí

Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
stredná

Zemiaky s cícerom

Zemiaky s cícerom

Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Fazuľové buchty

Fazuľové buchty

Recept na prípravu svetoznámych japonských kysnutých buchiet "Anpan" s plnkou z rozvarených a rozmixovaných červených fazuliek s cukrom.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Cviklový šalát s jogurtom a madľami

Cviklový šalát s jogurtom a madľami

Chutná cviklová raita (Beetroot raita, Chukander) je obľúbenou prílohou k pikantným indickým pokrmom. Má jemnú sladko-kyslú chuť a je vhodná aj ako samostatné jedlo na diétnu večeru.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 15 min.
Náročnosť
nízka

Kurkumové zemiaky

Kurkumové zemiaky

Jemne pikantné dusené zemiaky s indickým korením.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
24 min.
Náročnosť
stredná

Miso polievka s tofu

Miso polievka s tofu

Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Najbežnejšia je verzia s pridaním tofu a sušených rias, ale použiť sa dajú aj huby, jarná cibuľka, zelenina alebo vajce.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
15 min.
Náročnosť
nízka

Jablkový korenený šalát

Jablkový korenený šalát

Seb ka raita - jablkový šalát s korením a jogurtom. Napriek obsahu korenia, v inak sladkom šaláte, pikantnú chuť nie je cítiť. Šalát sa podáva k rôznym jedlám v indickej kuchyni, dopĺňa a vyrovnáva chute.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

Kombu Dashi

Kombu Dashi

Recept na vegetariánske Dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
4 h.
Náročnosť
nízka

Losos na Teriyaki

Losos na Teriyaki

Návod na rýchlu a šetrnú prípravu výborného a zdravého pokrmu.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

Kapustové kofty

Kapustové kofty

Vegánske, vyprážané, kapustové "fašírky" obľúbené nielen v indickej kuchyni. Podávame s ryžou, zemiakmi, omáčkami či šalátmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Zemiakovo-karfiolová masala

Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
stredná

Krupicový indický koláč

Krupicový indický koláč

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheera - je obľúbený sladký indický koláčik. Je veľmi chutný a jeho príprava je nenáročná.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
vysoká

 

 
 

 

© 2011 - 2023 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť