svetvomne.sk

> Ázijská kuchyňa

Ázijská kuchyňa

Recepty, ktoré preslávili Áziu a orient po celom svete. Obsahujú niektoré ingrediencie a koreniny, ktoré si našli cestu do sveta rovnako ako tieto populárne chutné jedlá a dezerty.

 

Kuracie po čínsky

Kuracie po čínsky

Kuracie prsia jemne pikantnej chuti, pripravené so zeleninovou zmesou na čínsky spôsob.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Jarná čínska polievka

Jarná čínska polievka

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Špenátové zemiaky

Špenátové zemiaky

Chutná a nutrične hodnotnejšia zemiaková príloha na orientálny spôsob.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Indické maslové kura

Indické maslové kura

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Marinované kuracie mäso s ázijskou zeleninou

Marinované kuracie mäso s ázijskou zeleninou

Chutné kuracie v jemnej smotanovej omáčke s ázijskou zeleninovou zmesou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Indické chlebové placky Čapátí

Indické chlebové placky Čapátí

Chlebové placky Čapati (Chapati) sú tradičná indická príloha. Tieto placky majú veľa podôb - základné sú zložené len z múky a vody.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Mrkvová ostro-kyslá polievka

Mrkvová ostro-kyslá polievka

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Basmati ryža- základný recept na prípravu

Basmati ryža- základný recept na prípravu

Basmati je dokonalá dlhozrnná ryža, s nezameniteľnou orieškovou chuťou, ktorá je ľahko stráviteľná a úplne bezlepková. Má nízky glykemický index a menej kalórií, ako iné druhy ryže. Pri varení sa vôbec nezlepí a nielen preto si ju určite zamilujete.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Ázijské kuracie prsia

Ázijské kuracie prsia

Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou, podľa chuti aj s čerstvým zeleninovým šalátom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Nakladaná reďkovka so sezamom

Nakladaná reďkovka so sezamom

Jednoduchá ale veľmi efektná kombinácia nakladanej veľkej bielej reďkovky s kvalitným sezamovým olejom a sezamovými semiačkami spestrí vaše jedlo, alebo ponuku chuťoviek na párty.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
5 min.
Náročnosť
nízka

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachový prívarok inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Karfiol v mandžuskej omáčke

Karfiol v mandžuskej omáčke

Recept na výnikajúce indicko-čínske jedlo z karfiolu, v jemne pikantnej omáčke (Gobi manchurian). Chutí veľmi aj deťom. Ak varíte len pre dospelákov, neváhajte zaradiť medzi koreniny viac pikantnej pasty, alebo štipľavé papričky.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Iriko Dashi

Iriko Dashi

Recept na prípravu vývaru zo sušených ančovičiek Iriko.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku

Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku

Karfiolová pakora (Gobi pakora) je jedna z mnohých chutných a chrumkavých zeleninových pakor obľúbených v Indii. Podáva sa ako večerné občerstvenie s dobrou šálkou čaju. Môže tvoriť aj súčasť obedového menu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Cícerové guľôčky s mandľami

Cícerové guľôčky s mandľami

Besan ladoo (laduu) je obľúbený indický dezert vyrobený z cícerovej múky, ghí (masla) a cukru. Do dezertu sa najčastejšie pridávajú mandle, pistácie, ale tiež kokos, či voňavý kardamón.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Karfiol s indickým korením

Karfiol s indickým korením

Recept na pikantný karfiol s indickým korením a cícerom. Ako prílohu môžeme podávať ryžu basmati.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Smažený koreň lotosu

Smažený koreň lotosu

Vychutnajte si toto jednoduché a výživné exotické jedlo pripravené podľa tohoto receptu u seba doma. Zistíte že lotos je nielen krásny na hladine, ale vie zaujať aj svojou bežne neviditeľnou časťou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Kapusta pak choi s hubami shiitake

Kapusta pak choi s hubami shiitake

Jednoduchý recept na prípravu čínskej kapusty Pak choi a aromatickými hubami shiitake na cesnaku a zázvore s trochou ustricovej omáčky.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
nízka

Losos na Teriyaki

Losos na Teriyaki

Návod na rýchlu a šetrnú prípravu výborného a zdravého pokrmu.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

Mango Lassí

Mango Lassí

Osviežujúci nápoj z mixovaného manga a jogurtu. Pochádza z Indie a je výborný! Podávame ho chladený alebo s ľadom.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 45 min.
Náročnosť
stredná

Zemiaky s cícerom

Zemiaky s cícerom

Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Zemiakovo-karfiolová masala

Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
stredná

Nektarinkové čatní

Nektarinkové čatní

Nektarinková pikantná dochucovacia omáčka. Chutney sa obvykle podáva v malom množstve k vegetariánskym jedlám. Zvlášť dobre dochutí napríklad zeleninové karí.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
15 min.
Náročnosť
stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť