svetvomne.sk

> Ázijská kuchyňa

Ázijská kuchyňa

Recepty, ktoré preslávili Áziu a orient po celom svete. Obsahujú niektoré ingrediencie a koreniny, ktoré si našli cestu do sveta rovnako ako tieto populárne chutné jedlá a dezerty.

 
Tofu v šošovicovej omáčke

Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Miso polievka s fazuľovými strukmi

Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Táto varianta je so varenými zelenými fazuľkami a vareným vajíčkom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Nakladaná reďkovka so sezamom

Jednoduchá ale veľmi efektná kombinácia nakladanej veľkej bielej reďkovky s kvalitným sezamovým olejom a sezamovými semiačkami spestrí vaše jedlo, alebo ponuku chuťoviek na párty.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

5 min.

Náročnosť

nízka

Thajská kuracia polievka s kokosovým mliekom

Recept na thajskú polievku Tom Kha Gai s kokosovým mliekom a kuracím mäsom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Karfiol s indickým korením

Recept na pikantný karfiol s indickým korením a cícerom. Ako prílohu môžeme podávať ryžu basmati.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Kapusta pak choi s hubami shiitake

Jednoduchý recept na prípravu čínskej kapusty Pak choi a aromatickými hubami shiitake na cesnaku a zázvore s trochou ustricovej omáčky.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom

Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Mango Lassí

Osviežujúci nápoj z mixovaného manga a jogurtu. Pochádza z Indie a je výborný! Podávame ho chladený alebo s ľadom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Pražené korenené zemiaky s cibuľou

Veľmi chutné prílohové zemiaky, ktoré môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

stredná

Krupicový indický koláč

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheera - je obľúbený sladký indický koláčik. Je veľmi chutný a jeho príprava je nenáročná.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

vysoká

Indické chlebové placky Čapátí

Chlebové placky Čapati (Chapati) sú tradičná indická príloha. Tieto placky majú veľa podôb - základné sú zložené len z múky a vody.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Karfiol v mandžuskej omáčke

Recept na výnikajúce indicko-čínske jedlo z karfiolu, v jemne pikantnej omáčke (Gobi manchurian). Chutí veľmi aj deťom. Ak varíte len pre dospelákov, neváhajte zaradiť medzi koreniny viac pikantnej pasty, alebo štipľavé papričky.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Ázijské kuracie prsia

Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou, podľa chuti aj s čerstvým zeleninovým šalátom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Nektarinkové čatní

Nektarinková pikantná dochucovacia omáčka. Chutney sa obvykle podáva v malom množstve k vegetariánskym jedlám. Zvlášť dobre dochutí napríklad zeleninové karí.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

stredná

Citrónová ryža

Nimba chawal - citrónová ryža, je obľúbený recept prípravy ryže v južnej Indii. Servíruje sa ako samostatný pokrm, prípadne v kombinácii s inými indickými jedlami. Chutí jemne kyslo, pikantne i slano. Ponúkame jeden zo základných receptov na jej prípravu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Špenátové zemiaky

Chutná a nutrične hodnotnejšia zemiaková príloha na orientálny spôsob.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Kuracie po čínsky

Kuracie prsia jemne pikantnej chuti, pripravené so zeleninovou zmesou na čínsky spôsob.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Restované huby Shimeji

Recept na prípravu chutných húb shimeji z východnej ázie. Sú restované na mrkve a cibuľke a dochutené rybacou omáčkou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Červená šošovica so špenátom

Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, stačí len vyskúšať.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť