Fazuľové buchty
Recept na prípravu svetoznámych japonských kysnutých buchiet "Anpan" s plnkou z rozvarených a rozmixovaných červených fazuliek s cukrom.
recept,fotorecept,sladká pasta z červenej fazule - Anko,Koláče,Japonská kuchyňa,Vegetariánske recepty
Koláče
Japonská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 50 | gramov | |
droždie čerstvé | 42 | gramov | |
maslo | 40 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 100 | gramov | |
múka polohrubá | 300 | gramov | |
semienka sezamové čierne | 2 | čajové lyžičky | |
sladká pasta z červenej fazule - Anko | 250 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 2 | polievkové lyžice |
Recept
1. Kvások
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • múka hladká 15 gramov • cukor práškový 15 gramov • droždie čerstvé 42 gramov
V teplom mlieku rozmiešame múku a droždie s trochou cukru a necháme vzísť kvások.
2.
múka polohrubá 300 gramov • múka hladká 85 gramov • cukor práškový 35 gramov • maslo 40 gramov • soľ 1 štipka
Do hlbokej misy si pripravíme múky, cukor a zmäknuté maslo so štipkou soli.
3.
Pridáme vzídený kvások.
4.
Vypracujeme cesto.
5.
Cesto necháme zakryté, na teplom mieste vykysnúť.
6.
Vykysnuté cesto vyklopíme z misy a rozdelíme na pomúčenej doske aspoň na 12 častí. Kto má rád buchty menšie, rozdelí si na viac častí.
7.
Z jednotlivých častí cesta tvarujeme gule jemným naťahovaním a vtláčaním cesta do spodnej časti. Jemne pri tom stuhnú vďaka uvoľneniu vzduchu z cesta. Prikryjeme ich fóliou, aby neobschli a necháme 10 minút kysnúť.
8.
sladká pasta z červenej fazule - Anko 250 gramov
Jednotlivé buchtičky sploštíme, jemne ponaťahujeme, naplníme osladenou fazuľovou pastou, uzavrieme a dobre postláčame spoje, aby sa počas pečenia neroztvorili.
9.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme chvíľu kysnúť.
10.
vajce slepačie 1 kus • voda 2 polievkové lyžice
Medzičasom si vyšľaháme vajce s vodou na potretie buchiet.
11.
semienka sezamové čierne 2 čajové lyžičky
Buchty na povrchu potrieme a posypeme čiernym sezamom.
12.
Pečieme 17 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!