svetvomne.sk

Fazuľové buchty

    

Recept na prípravu svetoznámych japonských kysnutých buchiet "Anpan" s plnkou z rozvarených a rozmixovaných červených fazuliek s cukrom.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor práškový50gramov
droždie čerstvé42gramov
maslo40gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká100gramov
múka polohrubá300gramov
semienka sezamové čierne2čajové lyžičky
sladká pasta z červenej fazule - Anko250gramov
soľ1štipka
vajce slepačie1kus
voda2polievkové lyžice

1. Kvások

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  múka hladká 15 gramov  cukor práškový 15 gramov  droždie čerstvé 42 gramov

V teplom mlieku rozmiešame múku a droždie s trochou cukru a necháme vzísť kvások.

Kvások

2. 

múka polohrubá 300 gramov  múka hladká 85 gramov  cukor práškový 35 gramov  maslo 40 gramov  soľ 1 štipka

Do hlbokej misy si pripravíme múky, cukor a zmäknuté maslo so štipkou soli.

3. 

Pridáme vzídený kvások.

4. 

Vypracujeme cesto.

5. 

Cesto necháme zakryté, na teplom mieste vykysnúť.

6. 

Vykysnuté cesto vyklopíme z misy a rozdelíme na pomúčenej doske aspoň na 12 častí. Kto má rád buchty menšie, rozdelí si na viac častí.

7. 

Z jednotlivých častí cesta tvarujeme gule jemným naťahovaním a vtláčaním cesta do spodnej časti. Jemne pri tom stuhnú vďaka uvoľneniu vzduchu z cesta. Prikryjeme ich fóliou, aby neobschli a necháme 10 minút kysnúť.

8. 

sladká pasta z červenej fazule - Anko 250 gramov

Jednotlivé buchtičky sploštíme, jemne ponaťahujeme, naplníme osladenou fazuľovou pastou, uzavrieme a dobre postláčame spoje, aby sa počas pečenia neroztvorili.

9. 

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme chvíľu kysnúť.

10. 

vajce slepačie 1 kus  voda 2 polievkové lyžice

Medzičasom si vyšľaháme vajce s vodou na potretie buchiet.

11. 

semienka sezamové čierne 2 čajové lyžičky

Buchty na povrchu potrieme a posypeme čiernym sezamom.

12. 

Pečieme 17 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť