Čokoládovo-slivkové soufflé

Ľahký a lahodný zákusok, ideálny na záver romantickej večere.
recept,fotorecept,slivky sušené,čokoláda 85%,Koláče,Francúzska kuchyňa,Bezlepkové
Koláče
Francúzska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
brandy | ½ ?? | decilitra kcal | |
cukor práškový | 50 194 | gramov kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
slivky sušené | 250 678 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 100 311 | mililitrov kcal | |
vaječný bielok | 2 34 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 2 114 | kusy kcal | |
voda | 1 221 | deciliter kcal | |
čokoláda 85% | 100 ?? | gramov kcal |
Recept
1. Slivkový základ
slivky sušené 250 gramov • brandy ½ decilitra • voda 1 deciliter
Slivky rozvaríme do mäkka s trochou vody. Vodu postupne dolievame, tak aby zmes nebola príliš riedka. Nakoniec, počas chladnutia, pridáme brandy.

2. Čokoládový základ
čokoláda 85% 100 gramov • maslo 50 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov • cukor práškový 50 gramov • vaječný žĺtok 2 kusy
Čokoládu rozpustíme s maslom, smotanou a cukrom na pare. Počas chladnutia vmiečame vaječné žĺtky.

3. Príprava cesta
vaječný bielok 2 kusy
Vychladnutý slivkový a čokoládový základ zmiešame a jemne k nemu zapracujeme sneh z vyšľahaných vaječných bielkov.

4. Pečenie
Cesto vylejeme do vymastených foriem a pečieme cca 20 minút pri teplote 190 °C.

Dobrú chuť!