Čokoládovo-slivkové soufflé
Ľahký a lahodný zákusok, ideálny na záver romantickej večere.
recept,fotorecept,slivky sušené,čokoláda 85%,Koláče,Francúzska kuchyňa,Bezlepkové
Koláče
Francúzska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
brandy | ½ | decilitra | |
cukor práškový | 50 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
slivky sušené | 250 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 100 | mililitrov | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy | |
voda | 1 | deciliter | |
čokoláda 85% | 100 | gramov |
Recept
1. Slivkový základ
slivky sušené 250 gramov • brandy ½ decilitra • voda 1 deciliter
Slivky rozvaríme do mäkka s trochou vody. Vodu postupne dolievame, tak aby zmes nebola príliš riedka. Nakoniec, počas chladnutia, pridáme brandy.
2. Čokoládový základ
čokoláda 85% 100 gramov • maslo 50 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov • cukor práškový 50 gramov • vaječný žĺtok 2 kusy
Čokoládu rozpustíme s maslom, smotanou a cukrom na pare. Počas chladnutia vmiečame vaječné žĺtky.
3. Príprava cesta
vaječný bielok 2 kusy
Vychladnutý slivkový a čokoládový základ zmiešame a jemne k nemu zapracujeme sneh z vyšľahaných vaječných bielkov.
4. Pečenie
Cesto vylejeme do vymastených foriem a pečieme cca 20 minút pri teplote 190 °C.
Dobrú chuť!