svetvomne.sk

Čokoládovo-slivkové soufflé

    

Ľahký a lahodný zákusok, ideálny na záver romantickej večere.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
brandy½decilitra
cukor práškový50gramov
maslo50gramov
slivky sušené250gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100mililitrov
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy
voda1deciliter
čokoláda 85%100gramov

1. Slivkový základ

slivky sušené 250 gramov  brandy ½ decilitra  voda 1 deciliter

Slivky rozvaríme do mäkka s trochou vody. Vodu postupne dolievame, tak aby zmes nebola príliš riedka. Nakoniec, počas chladnutia, pridáme brandy.

Slivkový základ

2. Čokoládový základ

čokoláda 85% 100 gramov  maslo 50 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov  cukor práškový 50 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy

Čokoládu rozpustíme s maslom, smotanou a cukrom na pare. Počas chladnutia vmiečame vaječné žĺtky.

Čokoládový základ

3. Príprava cesta

vaječný bielok 2 kusy

Vychladnutý slivkový a čokoládový základ zmiešame a jemne k nemu zapracujeme sneh z vyšľahaných vaječných bielkov.

Príprava cesta

4. Pečenie

Cesto vylejeme do vymastených foriem a pečieme cca 20 minút pri teplote 190 °C.

Pečenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť