svetvomne.sk

Awase Dashi

     

Recept na prípravu veľmi univerzálneho vývaru z morskej riasy Kombu a vločiek z údeného tuniaka Katsuobushi. Využiť sa dá napríklad na prípravu miso polievky.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Katsuobushi30gramov
Morské riasy kombu20gramov
Voda1liter

1. 

morské riasy Kombu 20 g

Plátky morských rias kombu očistíme nasucho od prípadného bieleho povlaku.

2. 

Do plátkov rias priečne zastrihneme nožnicami na viacerých miestach, aby sa z nich pri ďalšom spracovaní uvoľnilo viac chuti.

3. 

voda 1 l

Riasy Kombu vložíme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou. Necháme namočené 3 hodiny.

4. 

Hrniec s riasami a vodou postavíme na sporák, a na strednom ohreve privedieme takmer k varu. Ak sa na povrchu vytvorí pena, odoberieme ju lyžičkou. Pozor, voda nesmie zovrieť, inak by bol vývar horký.

5. 

Hrniec odstavíme z ohrevu, necháme trochu vychladnúť a vyberieme kúsky riasy z vývaru.

6. 

katsuobushi 30 g

Do vývaru pridáme vločky z tuniaka bonito a spolu privedieme k varu na 30 sekúnd.

7. 

Vývar precedíme a z vločiek vymačkáme všetku šťavu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť