Recept na prípravu veľmi univerzálneho vývaru z morskej riasy Kombu a vločiek z údeného tuniaka Katsuobushi. Využiť sa dá napríklad na prípravu miso polievky.
recept,fotorecept,katsuobushi,morské riasy Kombu,Mäsové polievky,Japonská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Japonská kuchyňa
Kuchtil
Počet porcií
—
Čas prípravy
—
Náročnosť
stredná
1.
morské riasy Kombu 20 gramov
Plátky morských rias kombu očistíme nasucho od prípadného bieleho povlaku.
2.
Do plátkov rias priečne zastrihneme nožnicami na viacerých miestach, aby sa z nich pri ďalšom spracovaní uvoľnilo viac chuti.
4.
Hrniec s riasami a vodou postavíme na sporák, a na strednom ohreve privedieme takmer k varu. Ak sa na povrchu vytvorí pena, odoberieme ju lyžičkou. Pozor, voda nesmie zovrieť, inak by bol vývar horký.
5.
Hrniec odstavíme z ohrevu, necháme trochu vychladnúť a vyberieme kúsky riasy z vývaru.
6.
katsuobushi 30 gramov
Do vývaru pridáme vločky z tuniaka bonito a spolu privedieme k varu na 30 sekúnd.
7.
Vývar precedíme a z vločiek vymačkáme všetku šťavu.
Dobrú chuť!
katsuobushi | 30 | gramov | |
morské riasy Kombu | 20 | gramov | |
voda | 1 | liter |