svetvomne.sk

Awase Dashi

    

Recept na prípravu veľmi univerzálneho vývaru z morskej riasy Kombu a vločiek z údeného tuniaka Katsuobushi. Využiť sa dá napríklad na prípravu miso polievky.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
katsuobushi30gramov
morské riasy Kombu20gramov
voda1liter

1. 

morské riasy Kombu 20 gramov

Plátky morských rias kombu očistíme nasucho od prípadného bieleho povlaku.

2. 

Do plátkov rias priečne zastrihneme nožnicami na viacerých miestach, aby sa z nich pri ďalšom spracovaní uvoľnilo viac chuti.

3. 

voda 1 liter

Riasy Kombu vložíme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou. Necháme namočené 3 hodiny.

4. 

Hrniec s riasami a vodou postavíme na sporák, a na strednom ohreve privedieme takmer k varu. Ak sa na povrchu vytvorí pena, odoberieme ju lyžičkou. Pozor, voda nesmie zovrieť, inak by bol vývar horký.

5. 

Hrniec odstavíme z ohrevu, necháme trochu vychladnúť a vyberieme kúsky riasy z vývaru.

6. 

katsuobushi 30 gramov

Do vývaru pridáme vločky z tuniaka bonito a spolu privedieme k varu na 30 sekúnd.

7. 

Vývar precedíme a z vločiek vymačkáme všetku šťavu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť