RECEPTY

Miso polievka s fazuľovými strukmi

Miso polievka s fazuľovými strukmi

Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Táto varianta je so varenými zelenými fazuľkami a vareným vajíčkom.

recept,fotorecept,vajce slepačie,fazuľové struky (lusky),Miso pasta,Strukovinové polievky,Japonská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Strukovinové polievky

Japonská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Awase Dashi recept1liter
Iriko Dashi recept-
Kombu Dashi recept-
Miso pasta2polievkové lyžice
fazuľové struky (lusky)100gramov
vajce slepačie5kusov

 

Recept

1. 

Awase Dashi recept 1 liter  Iriko Dashi recept  Kombu Dashi recept

Základ pre polievku Miso je vývar - dashi. Môžete si vybrať z viacerých alternatív, vrátane vegánskych.

2. 

fazuľové struky (lusky) 100 gramov

Vo vývare uvaríme fazuľové struky cca 10 minút.

3. 

Miso pasta 2 polievkové lyžice

Cez sitko vmiešame do polievky miso pastu.

4. 

Polievku privedieme k varu a odstavíme.

5. 

vajce slepačie 5 kusov

Vajíčka uvaríme vo vriacej vode natvrdo po dobu 6 minút. Vylejeme vrelú vodu a pomykáme hrncom tak, aby popraskali škrupiny vajec. Zalejeme studenou vodou a necháme schladiť 2 minúty. Namokro vajcia ošúpeme.

6. 

Servírujeme s prekrojeným vajíčkom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies