Miso polievka s fazuľovými strukmi

Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Táto varianta je so varenými zelenými fazuľkami a vareným vajíčkom.
recept,fotorecept,vajce slepačie,fazuľové struky (lusky),Miso pasta,Strukovinové polievky,Japonská kuchyňa,Bezlaktózové,Bezlepkové
Strukovinové polievky
Japonská kuchyňa
Kategórie
Strukovinové polievky › Japonská kuchyňa › Bezlaktózové › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Zelená fazuľka (struky) ›Ingrediencie
Ingrediencie
Awase Dashi recept | 1 ?? | liter kcal | |
Iriko Dashi recept | 0 ?? | kcal | |
Kombu Dashi recept | 0 ?? | kcal | |
Miso pasta | 2 60 | polievkové lyžice kcal | |
fazuľové struky (lusky) | 100 ?? | gramov kcal | |
vajce slepačie | 5 440 | kusov kcal |
Recept
1.
Awase Dashi recept 1 liter • Iriko Dashi recept • Kombu Dashi recept
Základ pre polievku Miso je vývar - dashi. Môžete si vybrať z viacerých alternatív, vrátane vegánskych.
.jpg?mtime=1728734728)

4.
Polievku privedieme k varu a odstavíme.
5.
vajce slepačie 5 kusov
Vajíčka uvaríme vo vriacej vode natvrdo po dobu 6 minút. Vylejeme vrelú vodu a pomykáme hrncom tak, aby popraskali škrupiny vajec. Zalejeme studenou vodou a necháme schladiť 2 minúty. Namokro vajcia ošúpeme.
6.
Servírujeme s prekrojeným vajíčkom.

Dobrú chuť!