Miso polievka s fazuľovými strukmi
Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Táto varianta je so varenými zelenými fazuľkami a vareným vajíčkom.
recept,fotorecept,vajce slepačie,fazuľové struky (lusky),Miso pasta,Strukovinové polievky,Japonská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Strukovinové polievky
Japonská kuchyňa
Kategórie
Strukovinové polievky Japonská kuchyňa Bezlepkové Bezlaktózové Ázijská kuchyňa Sezóna - Zelená fazuľka (struky)
Ingrediencie
Ingrediencie
Awase Dashi recept | 1 | liter | |
Iriko Dashi recept | - | ||
Kombu Dashi recept | - | ||
Miso pasta | 2 | polievkové lyžice | |
fazuľové struky (lusky) | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 5 | kusov |
Recept
1.
Awase Dashi recept 1 liter • Iriko Dashi recept • Kombu Dashi recept
Základ pre polievku Miso je vývar - dashi. Môžete si vybrať z viacerých alternatív, vrátane vegánskych.
4.
Polievku privedieme k varu a odstavíme.
5.
vajce slepačie 5 kusov
Vajíčka uvaríme vo vriacej vode natvrdo po dobu 6 minút. Vylejeme vrelú vodu a pomykáme hrncom tak, aby popraskali škrupiny vajec. Zalejeme studenou vodou a necháme schladiť 2 minúty. Namokro vajcia ošúpeme.
6.
Servírujeme s prekrojeným vajíčkom.
Dobrú chuť!