svetvomne.sk

Sardinková nátierka

     

Výborná a jednoduchá nátierka zo sardiniek alebo iných rybičiek konzervovaných v oleji.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa150gramov
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Maslo100gramov
Sardinky v oleji125gramov
Soľg
Syr tavený50gramov
Vajce slepačie3kusy

1. 

maslo 100 g  syr tavený 50 g  cibuľa 150 g

Do mixéra vložíme zmäknuté maslo, syr a nakrájanú cibuľu. Zmixujeme na jemnú kašu.

2. 

sardinky v oleji 125 g  soľ  korenie čierne mleté ¼ ČL

Pridáme rybičky v oleji aj s olejom. Pokiaľ sú konzervované v celku odstránime z nich kostru - nie vždy je mäkká a v pomazánke by sme ju pri konzumovaní cítili. Opätovne zmixujeme, podľa chuti pridáme soľ (pozor, niektoré konzervované rybky v oleji mávajú pridanú soľ) a mleté čierne korenie.

3. 

vajce slepačie 3 ks

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme olúpeme a pokrájané, chladné pridáme do nátierky. Do hladka vymixujeme. Pred podávaním je dobré nechať pomazánku stuhnúť pár hodín v chladničke. Dá sa však konzumovať aj hneď po príprave len je redšia.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť