RECEPTY

Sardinková nátierka

Sardinková nátierka

Výborná a jednoduchá nátierka zo sardiniek alebo iných rybičiek konzervovaných v oleji.

recept,fotorecept,syr tavený,sardinky v oleji,vajce slepačie,Nátierky,Bezlepkové

Nátierky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa150gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
maslo100gramov
sardinky v oleji125gramov
soľ-
syr tavený50gramov
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. 

maslo 100 gramov  syr tavený 50 gramov  cibuľa 150 gramov

Do mixéra vložíme zmäknuté maslo, syr a nakrájanú cibuľu. Zmixujeme na jemnú kašu.

2. 

sardinky v oleji 125 gramov  soľ  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Pridáme rybičky v oleji aj s olejom. Pokiaľ sú konzervované v celku odstránime z nich kostru - nie vždy je mäkká a v pomazánke by sme ju pri konzumovaní cítili. Opätovne zmixujeme, podľa chuti pridáme soľ (pozor, niektoré konzervované rybky v oleji mávajú pridanú soľ) a mleté čierne korenie.

3. 

vajce slepačie 3 kusy

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme olúpeme a pokrájané, chladné pridáme do nátierky. Do hladka vymixujeme. Pred podávaním je dobré nechať pomazánku stuhnúť pár hodín v chladničke. Dá sa však konzumovať aj hneď po príprave len je redšia.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies