Vajíčková nátierka

Tradičná vaječná nátierka.
recept,fotorecept,vajce slepačie,maslo,horčica plnotučná,soľ,cibuľa,Nátierky,Bezlepkové,Sezónne recepty
Nátierky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 40 18 | gramov kcal | |
horčica plnotučná | 40 50 | gramov kcal | |
maslo | 40 294 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 6 528 | kusov kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 6 kusov
Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.

2.
Kým sa vajíčka varia a chladnú necháme si zmäknúť maslo. Očistíme a nasekáme cibuľu nadrobno.

3.
maslo 40 gramov • horčica plnotučná 40 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • cibuľa 40 gramov
Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka vymiešame s maslom, horčicou, soľou a vmiešame cibuľu.

4.
Bielka najemno nasekáme nožom.

5.
A primiešame ich k žĺtkom.

6.
Podávame s chlebom alebo pečivom.

7.
Dobrú chuť!