svetvomne.sk

Vajíčková nátierka

     

Tradičná vaječná nátierka.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa40gramov
Horčica plnotučná40gramov
Maslo40gramov
Soľ½čajovej lyžičky
Vajce slepačie6kusov

1. 

vajce slepačie 6 ks

Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.

2. 

Kým sa vajíčka varia a chladnú necháme si zmäknúť maslo. Očistíme a nasekáme cibuľu nadrobno.

3. 

maslo 40 g  horčica plnotučná 40 g  soľ ½ ČL  cibuľa 40 g

Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka vymiešame s maslom, horčicou, soľou a vmiešame cibuľu.

4. 

Bielka najemno nasekáme nožom.

5. 

A primiešame ich k žĺtkom.

6. 

Podávame s chlebom alebo pečivom.

7. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť