Drožďová nátierka

Vynikajúca raňajková pomazánka z ktorej sa oplatí natrieť si skutočne nahrubo :)
recept,fotorecept,droždie čerstvé,vajce slepačie,Nátierky
Nátierky
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
183 g
Energia porcie
218 kcal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Nátierky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 350 154 | gramov kcal | |
droždie čerstvé | 100 102 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 48 | mililitrov kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
soľ zeleninová | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
strúhanka | 2 112 | polievkové lyžice kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cibuľa 350 gramov
Dve väčšie cibule si nakrájame nadrobno a osmažíme na olivovom oleji do červena.

2.
droždie čerstvé 100 gramov
Pridáme rozmrvené kocky droždia a necháme minútku prebublať a rozpustiť.


4.
strúhanka 2 polievkové lyžice
Riedku zmes na panvici zasypeme dvomi lyžicami strúhanky, premiešame, čim vznikne stredne hustá hmota.

5.
vajce slepačie 2 kusy • soľ zeleninová 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Na koniec vmiešame rozšľahané vajcia s vegetou a mletou sladkou paprikou. Krátko povaríme, kým nestratí zmes tekutosť, ale nie moc dlho aby zostala roztierateľná a nie tuhá a suchá.

Dobrú chuť!