Oškvarková nátierka
Klasický recept na obľúbenú oškvarkovú pomazánku.
recept,fotorecept,oškvarky,Nátierky,Fašiangy,Bezlepkové
Nátierky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 120 | gramov | |
horčica plnotučná | 2 | polievkové lyžice | |
oškvarky | 250 | gramov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
vajce slepačie 3 kusy • oškvarky 250 gramov • horčica plnotučná 2 polievkové lyžice
Vajíčka uvaríme na tvrdo, vychladíme a olúpeme. Oškvarky s horčicou trpezlivo, za častého premiešavania, zmixujeme.
2.
Do mixéra pridáme ošúpanú, nakrájanú cibuľu a vajíčka. Všetko spolu zmixujeme do peny. Podľa potreby pridáme soľ. Pridanie soli závisí od slanosti oškvarkov.
3.
Pomazánku podávame natretú na čerstvom chlebe. Chutná je k nej zelenina, najmä paprika.
Dobrú chuť!