Oškvarková nátierka

Klasický recept na obľúbenú oškvarkovú pomazánku.
recept,fotorecept,oškvarky,Nátierky,Fašiangy,Bezlepkové
Nátierky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 120 53 | gramov kcal | |
horčica plnotučná | 2 38 | polievkové lyžice kcal | |
oškvarky | 250 1853 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 3 kusy • oškvarky 250 gramov • horčica plnotučná 2 polievkové lyžice
Vajíčka uvaríme na tvrdo, vychladíme a olúpeme. Oškvarky s horčicou trpezlivo, za častého premiešavania, zmixujeme.

2.
Do mixéra pridáme ošúpanú, nakrájanú cibuľu a vajíčka. Všetko spolu zmixujeme do peny. Podľa potreby pridáme soľ. Pridanie soli závisí od slanosti oškvarkov.

3.
Pomazánku podávame natretú na čerstvom chlebe. Chutná je k nej zelenina, najmä paprika.

Dobrú chuť!