svetvomne.sk

Oškvarková nátierka

    

Klasický recept na obľúbenú oškvarkovú pomazánku.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa120gramov
horčica plnotučná2polievkové lyžice
oškvarky250gramov
soľ-
vajce slepačie3kusy

1. 

vajce slepačie 3 kusy  oškvarky 250 gramov  horčica plnotučná 2 polievkové lyžice

Vajíčka uvaríme na tvrdo, vychladíme a olúpeme. Oškvarky s horčicou trpezlivo, za častého premiešavania, zmixujeme.

2. 

cibuľa 120 gramov  soľ

Do mixéra pridáme ošúpanú, nakrájanú cibuľu a vajíčka. Všetko spolu zmixujeme do peny. Podľa potreby pridáme soľ. Pridanie soli závisí od slanosti oškvarkov.

3. 

Pomazánku podávame natretú na čerstvom chlebe. Chutná je k nej zelenina, najmä paprika.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť