RECEPTY

Baklažánová nátierka

Baklažánová nátierka

Pomazánku podávame natretú na chlebe či pečive, chutí teplá aj studená.

recept,fotorecept,cesnak,baklažán,paradajky,Nátierky,Bezlepkové,Sezónne recepty

Nátierky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

baklažán250gramov
cesnak3strúčiky
cibuľa100gramov
maslo10gramov
olej olivový20mililitrov
paradajky250gramov
smotana sladká na varenie3polievkové lyžice

 

Recept

1. 

cibuľa 100 gramov  cesnak 3 strúčiky  olej olivový 20 mililitrov

Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame a vložíme do zohriateho oleja, opražíme.

2. 

baklažán 250 gramov

Baklažán umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pridáme ho k cibuli s cesnakom, posolíme a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

3. 

paradajky 250 gramov

Za čas dusenia baklažánu si vriacou vodou zalejeme paradajky, ošúpeme ich a nakrájame na kocky. Pridáme ich k baklažánu a za občasného premiešania 5 minút všetko spolu dusíme.

4. 

smotana sladká na varenie 3 polievkové lyžice  maslo 10 gramov

Nakoniec pridáme sladkú smotanu a maslo. Premiešame, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

5. 

Mierne vychladnutú zmes môžeme ešte jemne rozmixovať ponorným mixérom.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť