Baklažánová nátierka
Pomazánku podávame natretú na chlebe či pečive, chutí teplá aj studená.
recept,fotorecept,cesnak,baklažán,paradajky,Nátierky,Bezlepkové,Sezónne recepty
Nátierky
Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 250 | gramov | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 100 | gramov | |
maslo | 10 | gramov | |
olej olivový | 20 | mililitrov | |
paradajky | 250 | gramov | |
smotana sladká na varenie | 3 | polievkové lyžice |
Recept
1.
cibuľa 100 gramov • cesnak 3 strúčiky • olej olivový 20 mililitrov
Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame a vložíme do zohriateho oleja, opražíme.
2.
baklažán 250 gramov
Baklažán umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pridáme ho k cibuli s cesnakom, posolíme a 10 minút dusíme pod pokrievkou.
3.
paradajky 250 gramov
Za čas dusenia baklažánu si vriacou vodou zalejeme paradajky, ošúpeme ich a nakrájame na kocky. Pridáme ich k baklažánu a za občasného premiešania 5 minút všetko spolu dusíme.
4.
smotana sladká na varenie 3 polievkové lyžice • maslo 10 gramov
Nakoniec pridáme sladkú smotanu a maslo. Premiešame, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
5.
Mierne vychladnutú zmes môžeme ešte jemne rozmixovať ponorným mixérom.
Dobrú chuť!