Baklažánová nátierka

Pomazánku podávame natretú na chlebe či pečive, chutí teplá aj studená.
recept,fotorecept,cesnak,baklažán,paradajky,Nátierky,Bezlepkové
Nátierky
Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 250 98 | gramov kcal | |
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
maslo | 10 74 | gramov kcal | |
olej olivový | 20 176 | mililitrov kcal | |
paradajky | 250 63 | gramov kcal | |
smotana sladká na varenie | 3 ?? | polievkové lyžice kcal |
Recept
1.
cibuľa 100 gramov • cesnak 3 strúčiky • olej olivový 20 mililitrov
Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame a vložíme do zohriateho oleja, opražíme.

2.
baklažán 250 gramov
Baklažán umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pridáme ho k cibuli s cesnakom, posolíme a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

3.
paradajky 250 gramov
Za čas dusenia baklažánu si vriacou vodou zalejeme paradajky, ošúpeme ich a nakrájame na kocky. Pridáme ich k baklažánu a za občasného premiešania 5 minút všetko spolu dusíme.

4.
smotana sladká na varenie 3 polievkové lyžice • maslo 10 gramov
Nakoniec pridáme sladkú smotanu a maslo. Premiešame, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

5.
Mierne vychladnutú zmes môžeme ešte jemne rozmixovať ponorným mixérom.

Dobrú chuť!