svetvomne.sk

Baklažánová nátierka

    

Pomazánku podávame natretú na chlebe či pečive, chutí teplá aj studená.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
baklažán250gramov
cesnak3strúčiky
cibuľa100gramov
maslo10gramov
olej olivový20mililitrov
paradajky250gramov
smotana sladká na varenie3polievkové lyžice

1. 

cibuľa 100 gramov  cesnak 3 strúčiky  olej olivový 20 mililitrov

Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame a vložíme do zohriateho oleja, opražíme.

2. 

baklažán 250 gramov

Baklažán umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pridáme ho k cibuli s cesnakom, posolíme a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

3. 

paradajky 250 gramov

Za čas dusenia baklažánu si vriacou vodou zalejeme paradajky, ošúpeme ich a nakrájame na kocky. Pridáme ich k baklažánu a za občasného premiešania 5 minút všetko spolu dusíme.

4. 

smotana sladká na varenie 3 polievkové lyžice  maslo 10 gramov

Nakoniec pridáme sladkú smotanu a maslo. Premiešame, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

5. 

Mierne vychladnutú zmes môžeme ešte jemne rozmixovať ponorným mixérom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť