Baklaburger
Bravčový hamburger so zeleninou a plátkom baklažánu miesto žemle.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,hovädzie mleté mäso,baklažán,paradajky,Slané chuťovky,Sezónne recepty
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 1 | kus | |
bravčové mleté mäso | 250 | gramov | |
cibuľa | ½ | kusu | |
horčica plnotučná | 6 | čajových lyžičiek | |
hovädzie mleté mäso | 250 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej olivový | 1 | čajová lyžička | |
paradajky | 1 | kus | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
strúhanka | 3 | polievkové lyžice | |
tabasco | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
baklažán 1 kus • olej olivový 1 čajová lyžička
Baklažán nakrájame na 2cm hrubé kolieska a opražíme z oboch strán na pár kvapkách oleja.
2.
bravčové mleté mäso 250 gramov • hovädzie mleté mäso 250 gramov • tabasco 1 čajová lyžička • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • strúhanka 3 polievkové lyžice
Hovädzie a bravčové mleté mäso spolu zmiešame. Pidáme tabasco, čierne korenie, soľ a strúhanku. Dobre premiešame a vypracujeme rukami.
3.
Z mäsa vytvarujeme šesť tenkých placiek. Pri pečení budú zmenšovať svoj priemer. Opečieme na panvici z oboch strán do zlatova.
4.
horčica plnotučná 6 čajových lyžičiek
Upečené mäso položíme na plátok baklažánu, potrieme trochou horčice.
Dobrú chuť!