Baklaburger

Bravčový hamburger so zeleninou a plátkom baklažánu miesto žemle.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,hovädzie mleté mäso,baklažán,paradajky,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 1 ?? | kus kcal | |
bravčové mleté mäso | 250 650 | gramov kcal | |
cibuľa | ½ ?? | kusu kcal | |
horčica plnotučná | 6 38 | čajových lyžičiek kcal | |
hovädzie mleté mäso | 250 550 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
olej olivový | 1 44 | čajová lyžička kcal | |
paradajky | 1 ?? | kus kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
strúhanka | 3 168 | polievkové lyžice kcal | |
tabasco | 1 25 | čajová lyžička kcal |
Recept
1.
baklažán 1 kus • olej olivový 1 čajová lyžička
Baklažán nakrájame na 2cm hrubé kolieska a opražíme z oboch strán na pár kvapkách oleja.

2.
bravčové mleté mäso 250 gramov • hovädzie mleté mäso 250 gramov • tabasco 1 čajová lyžička • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • strúhanka 3 polievkové lyžice
Hovädzie a bravčové mleté mäso spolu zmiešame. Pidáme tabasco, čierne korenie, soľ a strúhanku. Dobre premiešame a vypracujeme rukami.

3.
Z mäsa vytvarujeme šesť tenkých placiek. Pri pečení budú zmenšovať svoj priemer. Opečieme na panvici z oboch strán do zlatova.

4.
horčica plnotučná 6 čajových lyžičiek
Upečené mäso položíme na plátok baklažánu, potrieme trochou horčice.

Dobrú chuť!