svetvomne.sk

Baklaburger

    

Bravčový hamburger so zeleninou a plátkom baklažánu miesto žemle.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
baklažán1kus
bravčové mleté mäso250gramov
cibuľa½kusu
horčica plnotučná6čajových lyžičiek
hovädzie mleté mäso250gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej olivový1čajová lyžička
paradajky1kus
soľ½čajovej lyžičky
strúhanka3polievkové lyžice
tabasco1čajová lyžička

1. 

baklažán 1 kus  olej olivový 1 čajová lyžička

Baklažán nakrájame na 2cm hrubé kolieska a opražíme z oboch strán na pár kvapkách oleja.

2. 

bravčové mleté mäso 250 gramov  hovädzie mleté mäso 250 gramov  tabasco 1 čajová lyžička  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  strúhanka 3 polievkové lyžice

Hovädzie a bravčové mleté mäso spolu zmiešame. Pidáme tabasco, čierne korenie, soľ a strúhanku. Dobre premiešame a vypracujeme rukami.

3. 

Z mäsa vytvarujeme šesť tenkých placiek. Pri pečení budú zmenšovať svoj priemer. Opečieme na panvici z oboch strán do zlatova.

4. 

horčica plnotučná 6 čajových lyžičiek

Upečené mäso položíme na plátok baklažánu, potrieme trochou horčice.

5. 

cibuľa ½ kusu  paradajky 1 kus

Pridáme trochu cibule a dve tenké kolieska paradajky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť