svetvomne.sk

Baklaburger

     

Bravčový hamburger so zeleninou a plátkom baklažánu miesto žemle.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Baklažán1kus
Bravčové mleté mäso250gramov
Cibuľa½kusu
Horčica plnotučná6čajových lyžičiek
Hovädzie mleté mäso250gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Olej olivový1čajová lyžička
Paradajky1kus
Soľ½čajovej lyžičky
Strúhanka3polievkové lyžice
Tabasco1čajová lyžička

1. 

baklažán 1 ks  olej olivový 1 ČL

Baklažán nakrájame na 2cm hrubé kolieska a opražíme z oboch strán na pár kvapkách oleja.

2. 

bravčové mleté mäso 250 g  hovädzie mleté mäso 250 g  tabasco 1 ČL  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  strúhanka 3 PL

Hovädzie a bravčové mleté mäso spolu zmiešame. Pidáme tabasco, čierne korenie, soľ a strúhanku. Dobre premiešame a vypracujeme rukami.

3. 

Z mäsa vytvarujeme šesť tenkých placiek. Pri pečení budú zmenšovať svoj priemer. Opečieme na panvici z oboch strán do zlatova.

4. 

horčica plnotučná 6 ČL

Upečené mäso položíme na plátok baklažánu, potrieme trochou horčice.

5. 

cibuľa ½ ks  paradajky 1 ks

Pridáme trochu cibule a dve tenké kolieska paradajky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť