Rybacia nátierka z údenej makrely
![Rybacia nátierka z údenej makrely](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001204/img_sk_4x3/rybacia-natierka-z-udenej-makrely_00180.jpg)
Jemná pomazánka so špecifickou chuťou údenej ryby.
recept,fotorecept,makrela údená,Nátierky,Bezlepkové
Nátierky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 50 | gramov | |
makrela údená | 250 | gramov | |
soľ | - | ||
syr tavený | 140 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
vajce slepačie 2 kusy • cibuľa 50 gramov
Vajíčka uvaríme na tvrdo, vychladíme a olúpeme. Cibuľu ošúpeme, nakrájame a najemno zmixujeme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001204/small/IMG_2943.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001204/small/IMG_2948.jpg)
3.
makrela údená 250 gramov
Makrelu rozpolíme, odstránime stredovú kosť a mäso dôkladne oberieme od kostí.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001204/small/IMG_2949.jpg)
4.
Pridáme k syrovému základu...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001204/small/IMG_2952.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001204/small/IMG_2954.jpg)
6.
Pokiaľ sme si nie istý že sme makrelu dobre obrali, môžeme ju ešte pretrieť cez sitko aby sme zachytili prípadné kostičky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001204/small/IMG_2959.jpg)
Dobrú chuť!