Kvasnicová nátierka

Pomazánka z droždia, jemne mixovaná s maslom.
recept,fotorecept,vajce slepačie,droždie čerstvé,Nátierky,Jedlá pre deti,Bezlepkové
Nátierky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 250 110 | gramov kcal | |
droždie čerstvé | 80 82 | gramov kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1.
cibuľa 250 gramov • maslo 20 gramov • droždie čerstvé 80 gramov
Cibuľu očistíme, pokrájame a na masle opražíme dosklovita. Pridáme kvasnice a necháme ich rozpustiť.

2.
vajce slepačie 4 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky
Vo vajíčkach rozmiešame soľ (pre deti nesolíme) a pridáme ich k droždiu s cibuľou.

3.
Miešame do úplného stuhnutia vajec. Vzniknutú zmes necháme vychladiť na izbovú teplotu.


5.
Hotovú pomazánku do doby podávania uložíme do chladničky.

Dobrú chuť!