svetvomne.sk

Kvasnicová nátierka

    

Pomazánka z droždia, jemne mixovaná s maslom.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa250gramov
droždie čerstvé80gramov
maslo100gramov
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie4kusy

1. 

cibuľa 250 gramov  maslo 20 gramov  droždie čerstvé 80 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame a na masle opražíme dosklovita. Pridáme kvasnice a necháme ich rozpustiť.

2. 

vajce slepačie 4 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky

Vo vajíčkach rozmiešame soľ (pre deti nesolíme) a pridáme ich k droždiu s cibuľou.

3. 

Miešame do úplného stuhnutia vajec. Vzniknutú zmes necháme vychladiť na izbovú teplotu.

4. 

maslo 80 gramov

Do zmesi pridáme maslo a ponorným mixérom dohladka vymiešame.

5. 

Hotovú pomazánku do doby podávania uložíme do chladničky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť