Tvarohová nátierka s vajíčkami

Pomerne sýta, chutná nátierka s ktorou nepriberiete. Najlepšia je na suchom hriankovom chlebíku.
recept,fotorecept,vajce slepačie,tvaroh jemný hrudkovitý,Nátierky,Bezlepkové
Nátierky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 30 14 | gramov kcal | |
horčica plnotučná | ½ 10 | polievkovej lyžice kcal | |
korenie rasca drvená | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 30 221 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
tvaroh jemný hrudkovitý | 100 102 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 2 kusy
Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.

2.
maslo 30 gramov • cibuľa 30 gramov
Zmäknuté maslo vymiešame s očistenou, nadrobno nakrájanou cibuľou.

3.
tvaroh jemný hrudkovitý 100 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ¼ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Vmiešame tvaroh, soľ a koreniny.

4.
Primiešame varené vaječné žĺtka.

5.
Vaječné bielky najemno nasekáme...


Dobrú chuť!