svetvomne.sk

Tvarohová nátierka s vajíčkami

     

Pomerne sýta, chutná nátierka s ktorou nepriberiete. Najlepšia je na suchom hriankovom chlebíku.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:    

 

 
 
Cibuľa30gramov
Horčica plnotučná½polivkovej lyžice
Korenie rasca drvená¼čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Maslo30gramov
Soľ½čajovej lyžičky
Tvaroh jemný hrudkovitý100gramov
Vajce slepačie2kusy

1. 

vajce slepačie 2 ks

Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.

2. 

maslo 30 g  cibuľa 30 g

Zmäknuté maslo vymiešame s očistenou, nadrobno nakrájanou cibuľou.

3. 

tvaroh jemný hrudkovitý 100 g  soľ ½ ČL  korenie rasca drvená ¼ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Vmiešame tvaroh, soľ a koreniny.

4. 

Primiešame varené vaječné žĺtka.

5. 

Vaječné bielky najemno nasekáme...

6. 

horčica plnotučná ½ PL

...a spolu s trochou horčice primiešame do nátierky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť