Tvarohová nátierka s vajíčkami
Pomerne sýta, chutná nátierka s ktorou nepriberiete. Najlepšia je na suchom hriankovom chlebíku.
recept,fotorecept,vajce slepačie,tvaroh jemný hrudkovitý,Nátierky,Bezlepkové
Nátierky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 30 | gramov | |
horčica plnotučná | ½ | polievkovej lyžice | |
korenie rasca drvená | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 30 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
tvaroh jemný hrudkovitý | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
vajce slepačie 2 kusy
Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.
2.
maslo 30 gramov • cibuľa 30 gramov
Zmäknuté maslo vymiešame s očistenou, nadrobno nakrájanou cibuľou.
3.
tvaroh jemný hrudkovitý 100 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ¼ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Vmiešame tvaroh, soľ a koreniny.
4.
Primiešame varené vaječné žĺtka.
5.
Vaječné bielky najemno nasekáme...
Dobrú chuť!