Jarná praženica

Návod na prípravu chutných raňajok z vajíčok a mladej jarnej zeleninky - cibuľky a reďkovky, ktoré celý pokrm nadlahčia a dodajú mu sviežosť.
recept,fotorecept,cibuľka jarná,reďkovka,vajce slepačie,Vajíčkové raňajky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vajíčkové raňajky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľka jarná | 2 ?? | kusy kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
reďkovka | 6 ?? | kusov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cibuľka jarná 2 kusy • reďkovka 6 kusov • voda
Mladú cibuľku zbavíme korienkov a časti zelenej vňate, umyjeme a pokrájame ju na tenké kolieska. Reďkovku zbavíme korienkov, zelenej vňate, umyjeme a pokrájame na kolieska. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme zeleninu a pod pokrievkou dusíme 10 - 15 minút, do zmäknutia reďkovky. Podľa potreby môžeme podliať trochou vody.

2.
vajce slepačie 3 kusy • soľ
Po udusení pridáme rozmiešané vajíčka so soľou, varíme do zrazenia vajíčok. Podávame teplé.

Dobrú chuť!