svetvomne.sk

Praženica s jarnou cibuľkou

Recept na jarnú praženicu - jemnú z hľadiska chuti aj konzistencie.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bazalka
Cibuľka jarná70gramov
Jogurt biely3polievkové lyžice
Maslo30gramov
Soľ¼čajovej lyžičky
Uhorka šalátová½kusu
Vajce slepačie4kusy

1. 

cibuľka jarná 70 g  maslo 30 g

Jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska a dáme pomaly restovať na masle.

2. 

vajce slepačie 4 ks  bazalka  soľ ¼ ČL

Keď cibuľka po pár minútach trochu zmäkne, pridáme vajíčka a nakrájané lístky bazalky. Premiešame a snažíme sa nepoškodiť žĺtka.

3. 

jogurt biely 3 PL

Keď bielka stuhnú, pridáme jogurt a dobre premiešame.

4. 

Po chvíli miešania a smaženia praženica získa tuhšiu, ale krémovu konzistenciu.

5. 

uhorka šalátová ½ ks

Servírujeme na šupke od uhorky, ktorú ziskame opatrným okrajovaním pomocou primerane ostrého noža.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť