Praženica s jarnou cibuľkou
Recept na jarnú praženicu - jemnú z hľadiska chuti aj konzistencie.
recept,fotorecept,cibuľka jarná,vajce slepačie,Vajíčkové raňajky,Bezlepkové
Vajíčkové raňajky
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | - | ||
cibuľka jarná | 70 | gramov | |
jogurt biely | 3 | polievkové lyžice | |
maslo | 30 | gramov | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
uhorka šalátová | ½ | kusu | |
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
1.
cibuľka jarná 70 gramov • maslo 30 gramov
Jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska a dáme pomaly restovať na masle.
2.
vajce slepačie 4 kusy • bazalka • soľ ¼ čajovej lyžičky
Keď cibuľka po pár minútach trochu zmäkne, pridáme vajíčka a nakrájané lístky bazalky. Premiešame a snažíme sa nepoškodiť žĺtka.
4.
Po chvíli miešania a smaženia praženica získa tuhšiu, ale krémovu konzistenciu.
5.
uhorka šalátová ½ kusu
Servírujeme na šupke od uhorky, ktorú ziskame opatrným okrajovaním pomocou primerane ostrého noža.
Dobrú chuť!