svetvomne.sk

Praženica s jarnou cibuľkou

    

Recept na jarnú praženicu - jemnú z hľadiska chuti aj konzistencie.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bazalka-
cibuľka jarná70gramov
jogurt biely3polievkové lyžice
maslo30gramov
soľ¼čajovej lyžičky
uhorka šalátová½kusu
vajce slepačie4kusy

1. 

cibuľka jarná 70 gramov  maslo 30 gramov

Jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska a dáme pomaly restovať na masle.

2. 

vajce slepačie 4 kusy  bazalka  soľ ¼ čajovej lyžičky

Keď cibuľka po pár minútach trochu zmäkne, pridáme vajíčka a nakrájané lístky bazalky. Premiešame a snažíme sa nepoškodiť žĺtka.

3. 

jogurt biely 3 polievkové lyžice

Keď bielka stuhnú, pridáme jogurt a dobre premiešame.

4. 

Po chvíli miešania a smaženia praženica získa tuhšiu, ale krémovu konzistenciu.

5. 

uhorka šalátová ½ kusu

Servírujeme na šupke od uhorky, ktorú ziskame opatrným okrajovaním pomocou primerane ostrého noža.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť