svetvomne.sk

Tvarohový koláč s višňami

    

Skvelý koláč z dvoch druhov špaldovej múky, plný chutného tvarohu a obľúbených višní.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

múka špaldová celozrnná hladká 200 gramov  múka špaldová celozrnná polohrubá 150 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

V mise zmiešame obe špaldové múky so sódou bikarbónou.

2. 

cukor trstinový 60 gramov  maslo 120 gramov  vajce slepačie 2 kusy  voda 1 polievková lyžica

Trstinový cukor pomelieme na jemno(najlepšie v mlynčeku na kávu). Cukru si pomelieme viac, budeme ho potrebovať aj do tvarohu a na posypanie. Cukor v predpísanom množstve pridáme k múke, spolu s nakrájaným maslom. Začneme miesiť a počas miesenia pridáme trochu vody.

3. 

Vypracované cesto položíme na tanier, zakryjeme a necháme pri izbovej teplote postáť pol hodinu.

4. 

višňový kompót 680 gramov

Višne scedíme, pokrájame na polovice.

5. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  tvaroh jemný hrudkovitý 250 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov  cukor trstinový 50 gramov  škrob kukuričný 25 gramov

V mise rozmiešame oba tvarohy s mliekom, mletým trstinovým cukrom a kukuričným škrobom.

6. 

múka špaldová celozrnná hladká

Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu (22x32 cm). Okraje zarovnáme...

7. 

...a pomocou valčeka cesto prenesieme do plechu vyloženého papierom na pečenie.

8. 

Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku...

9. 

...a rozložíme višne.

10. 

Tak ako prvú polovicu cesta, rozvaľkáme aj druhú a preložíme ju na vrch koláča.

11. 

Popicháme vidličkou.

12. 

Pečieme 30 min. pri teplote 175°C.

13. 

cukor trstinový

Upečený koláč zakryjeme alobalom a necháme úplne vychladnúť. Pod alobalom krehké cesto od višní a tvarohu jemne prevlhne. Pred podávaním posypeme mletým trstinovým cukrom a ostrým nožom krájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť