svetvomne.sk

Špaldový smotanový koláč

    

Kysnutý smotanový koláč zo špaldovej múky.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

múka špaldová celozrnná polohrubá 400 gramov  maslo 100 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  droždie instantné  6 gramov

Špaldovú múku preosejeme do misky. Pridáme rozpustené, vychladené maslo, cukor, soľ, teplé mlieko a droždie.

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho prikryté na teplom mieste hodinu kysnúť.

3. 

múka hladká  masť bravčová  múka špaldová celozrnná polohrubá

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Preložíme ho do vymasteného, múkou vysypaného plechu (42x32cm).

4. 

smotana 30% kyslá 400 gramov  soľ  korenie rasca drvená

Povrch cesta potrieme hustou kyslou smotanou. Podľa chuti môžeme posoliť alebo posypať rascou. Koláč upečieme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 15 minút.

5. 

Po vychladnutí nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť