RECEPTY

Špaldový smotanový koláč

Špaldový smotanový koláč

Kysnutý smotanový koláč zo špaldovej múky.

recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná polohrubá,múka špaldová celozrnná polohrubá,droždie instantné ,smotana 30% kyslá,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie instantné 6gramov
korenie rasca drvená-
maslo100gramov
masť bravčová-
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká-
múka špaldová celozrnná polohrubá400gramov
múka špaldová celozrnná polohrubá-
smotana 30% kyslá400gramov
soľ½čajovej lyžičky
soľ-

 

Recept

1. 

múka špaldová celozrnná polohrubá 400 gramov  maslo 100 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  droždie instantné  6 gramov

Špaldovú múku preosejeme do misky. Pridáme rozpustené, vychladené maslo, cukor, soľ, teplé mlieko a droždie.

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho prikryté na teplom mieste hodinu kysnúť.

3. 

múka hladká  masť bravčová  múka špaldová celozrnná polohrubá

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Preložíme ho do vymasteného, múkou vysypaného plechu (42x32cm).

4. 

smotana 30% kyslá 400 gramov  soľ  korenie rasca drvená

Povrch cesta potrieme hustou kyslou smotanou. Podľa chuti môžeme posoliť alebo posypať rascou. Koláč upečieme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 15 minút.

5. 

Po vychladnutí nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies