Špaldový smotanový koláč

Kysnutý smotanový koláč zo špaldovej múky.
recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná polohrubá,múka špaldová celozrnná polohrubá,droždie instantné ,smotana 30% kyslá,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
droždie instantné | 6 24 | gramov kcal | |
korenie rasca drvená | 0 ?? | kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
masť bravčová | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | 400 1360 | gramov kcal | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | 0 ?? | kcal | |
smotana 30% kyslá | 400 1120 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
múka špaldová celozrnná polohrubá 400 gramov • maslo 100 gramov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • droždie instantné 6 gramov
Špaldovú múku preosejeme do misky. Pridáme rozpustené, vychladené maslo, cukor, soľ, teplé mlieko a droždie.

2.
Vymiesime cesto a necháme ho prikryté na teplom mieste hodinu kysnúť.

3.
múka hladká • masť bravčová • múka špaldová celozrnná polohrubá
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Preložíme ho do vymasteného, múkou vysypaného plechu (42x32cm).

4.
smotana 30% kyslá 400 gramov • soľ • korenie rasca drvená
Povrch cesta potrieme hustou kyslou smotanou. Podľa chuti môžeme posoliť alebo posypať rascou. Koláč upečieme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 15 minút.

5.
Po vychladnutí nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!