Špaldový posúch so slivkami
Chutný koláč zo sliviek a z kysnutého cesta zo špaldovej múky.
recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná polohrubá,droždie instantné ,slivky,škorica mletá,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 30 | gramov | |
cukor škoricový | - | ||
droždie instantné | 6 | gramov | |
maslo | 125 | gramov | |
maslo | 0 | ||
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 0 | ||
múka špaldová celozrnná polohrubá | 500 | gramov | |
slivky | - | ||
soľ | - | ||
škorica mletá | - |
Recept
1.
múka špaldová celozrnná polohrubá 500 gramov • maslo 125 gramov • cukor kryštálový 30 gramov • soľ • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • droždie instantné 6 gramov
Špaldovú múku preosejeme do misky. Pridáme rozpustené, vychladené maslo, cukor, štipku soli, teplé mlieko a droždie.
2.
Vymiesime cesto a necháme ho prikryté na teplom mieste hodinu kysnúť.
3.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozvaľkáme na veľkosť jedného väčšieho, alebo dvoch menších plechov (30x20cm).
4.
maslo • múka hladká • slivky • škorica mletá
Cesto preložíme do vymastených múkou vysypaných plechov a necháme 20 minút podkysnúť. Na cestá poukladáme polovice sliviek a posypeme škoricou.
5.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 12 minút. Upečený koláč potrieme po okraji rozpusteným maslom, aby okraje neobschli. Vychladený posypeme škoricovým cukrom.
Dobrú chuť!