RECEPTY

Špaldový posúch so slivkami

Špaldový posúch so slivkami

Chutný koláč zo sliviek a z kysnutého cesta zo špaldovej múky.

recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná polohrubá,droždie instantné ,slivky,škorica mletá,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový30gramov
cukor škoricový-
droždie instantné 6gramov
maslo125gramov
maslo0
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká0
múka špaldová celozrnná polohrubá500gramov
slivky-
soľ-
škorica mletá-

 

Recept

1. 

múka špaldová celozrnná polohrubá 500 gramov  maslo 125 gramov  cukor kryštálový 30 gramov  soľ  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  droždie instantné  6 gramov

Špaldovú múku preosejeme do misky. Pridáme rozpustené, vychladené maslo, cukor, štipku soli, teplé mlieko a droždie.

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho prikryté na teplom mieste hodinu kysnúť.

3. 

múka hladká

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozvaľkáme na veľkosť jedného väčšieho, alebo dvoch menších plechov (30x20cm).

4. 

maslo  múka hladká  slivky  škorica mletá

Cesto preložíme do vymastených múkou vysypaných plechov a necháme 20 minút podkysnúť. Na cestá poukladáme polovice sliviek a posypeme škoricou.

5. 

maslo  cukor škoricový

Pečieme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 12 minút. Upečený koláč potrieme po okraji rozpusteným maslom, aby okraje neobschli. Vychladený posypeme škoricovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies