Špaldový posúch so slivkami

Chutný koláč zo sliviek a z kysnutého cesta zo špaldovej múky.
recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná polohrubá,droždie instantné ,slivky,škorica mletá,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
| cukor kryštálový | 30 121 | gramov kcal | |
| cukor škoricový | 0 ?? | kcal | |
| droždie instantné | 6 24 | gramov kcal | |
| maslo | 125 918 | gramov kcal | |
| maslo | 0 ?? | kcal | |
| mlieko polotučné 1,5% | 250 120 | mililitrov kcal | |
| múka hladká | 0 ?? | kcal | |
| múka špaldová celozrnná polohrubá | 500 1700 | gramov kcal | |
| slivky | 0 ?? | kcal | |
| soľ | 0 ?? | kcal | |
| škorica mletá | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
múka špaldová celozrnná polohrubá 500 gramov • maslo 125 gramov • cukor kryštálový 30 gramov • soľ • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • droždie instantné 6 gramov
Špaldovú múku preosejeme do misky. Pridáme rozpustené, vychladené maslo, cukor, štipku soli, teplé mlieko a droždie.

2.
Vymiesime cesto a necháme ho prikryté na teplom mieste hodinu kysnúť.

3.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozvaľkáme na veľkosť jedného väčšieho, alebo dvoch menších plechov (30x20cm).

4.
maslo • múka hladká • slivky • škorica mletá
Cesto preložíme do vymastených múkou vysypaných plechov a necháme 20 minút podkysnúť. Na cestá poukladáme polovice sliviek a posypeme škoricou.

5.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 12 minút. Upečený koláč potrieme po okraji rozpusteným maslom, aby okraje neobschli. Vychladený posypeme škoricovým cukrom.

Dobrú chuť!
























