RECEPTY

Slivkový posúch

Slivkový posúch

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jednoduchý chrumkavý posúch z kysnutého cesta.

recept,fotorecept,slivky,škorica mletá,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový½čajovej lyžičky
cukor kryštálový120gramov
droždie čerstvé16gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká400gramov
múka polohrubá-
slivky500gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)100gramov
soľ-
vajce slepačie1kus
škorica mletá-

 

Recept

1. 

múka hladká 400 gramov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  droždie čerstvé 16 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  vajce slepačie 1 kus  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov  soľ

Múku navážime do hlbokej misky. V hrnčeku zohrejeme mlieko, pridáme rozdrobené droždie, 1 ČL z odváženej múky a štipku cukru. Keď nám kvások vzíde, vlejeme ho do pripravenej múky. Pridáme vajce, smotanu a štipku soli. Cesto varechou vymiesime, tak aby sa nám od stien misky v ktorom ho miesime odliepalo. Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť pri izbovej teplote.

Múku navážime do hlbokej misky. V hrnčeku...

2. 

múka polohrubá  slivky 500 gramov

Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Z jednej polovice na pomúčenej doske vyvaľkáme tenký plát vo veľkosti plechu na pečenie. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a preložíme naň pripravené cesto. Slivky umyjeme, rozpolíme, odkôstkujeme a pokrájame na menšie kúsky. Polovicu pripravených sliviek rozložíme na cesto.

Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Z jednej...

3. 

škorica mletá  cukor kryštálový 120 gramov

Slivky posypeme podľa chuti škoricou a polovicou naváženého cukru.

Slivky posypeme podľa chuti škoricou a polovicou...

4. 

Pečieme vo vyhriatej rúre do začervenania okrajov cesta ( asi 25-30 minút). Posúch necháme mierne vychladnúť a odoberieme ho z papiera. Po úplnom vychladnutí a stuhnutí cukru na povrchu koláča ho nakrájame (prípadne nastriháme veľkými kuchynskými nožnicami). Z druhej polovice cesta rovnako upečieme druhý posúch.

Pečieme vo vyhriatej rúre do začervenania...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť