RECEPTY

Slivkový koláč z tvarohového špaldového cesta

Slivkový koláč z tvarohového špaldového cesta

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Chutný slivkový posúch z tvarohového kysnutého cesta.

recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná polohrubá,tvaroh mäkký,slivky,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

1

21

čajová lyžička

kcal

cukor kryštálový

0

??

kcal

droždie čerstvé

20

21

gramov

kcal

maslo

60

441

gramov

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

150

96

mililitrov

kcal

múka hladká

1

18

čajová lyžička

kcal

múka polohrubá

200

712

gramov

kcal

múka špaldová celozrnná polohrubá

100

??

gramov

kcal

slivky

0

??

kcal

soľ

1

0

štipka

kcal

tvaroh mäkký

125

149

gramov

kcal

vajce slepačie

1

88

kus

kcal

škorica mletá

0

??

kcal

 

Recept

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov  múka hladká 1 čajová lyžička  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 20 gramov

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s...

2. 

maslo 60 gramov

Rozpustíme maslo a necháme vychladnúť.

Rozpustíme maslo a necháme vychladnúť....

3. 

múka polohrubá 200 gramov  múka špaldová celozrnná polohrubá 100 gramov  tvaroh mäkký 125 gramov  soľ 1 štipka  mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov  vajce slepačie 1 kus

Do misy nasypeme obe múky, pridáme tvaroh, vajce, štipku soli, mlieko a kvások.

Do misy nasypeme obe múky, pridáme tvaroh,...

4. 

Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.

Vymiesime cesto a necháme vykysnúť....

5. 

Plech na pečenie 40 cm x 30 cm

Plech na pečenie vystelieme papierom. Papier vytiahneme a cesto na ňom rozvaľkáme. Vrátime do plechu.

Plech na pečenie vystelieme papierom. Papier...

6. 

slivky  škorica mletá

Slivky umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Polovice sliviek, pomerne nahusto, poukladáme na cesto. Posypeme škoricou...

Slivky umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme....

7. 

cukor kryštálový

...a cukrom.

...a cukrom....

8. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť