Slivkový koláč z tvarohového špaldového cesta
Chutný slivkový posúch z tvarohového kysnutého cesta.
recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná polohrubá,tvaroh mäkký,slivky,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
cukor kryštálový | - | ||
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
maslo | 60 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 150 | mililitrov | |
múka hladká | 1 | čajová lyžička | |
múka polohrubá | 200 | gramov | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | 100 | gramov | |
slivky | - | ||
soľ | 1 | štipka | |
tvaroh mäkký | 125 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
škorica mletá | - |
Recept
1.
mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • múka hladká 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • droždie čerstvé 20 gramov
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
3.
múka polohrubá 200 gramov • múka špaldová celozrnná polohrubá 100 gramov • tvaroh mäkký 125 gramov • soľ 1 štipka • mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov • vajce slepačie 1 kus
Do misy nasypeme obe múky, pridáme tvaroh, vajce, štipku soli, mlieko a kvások.
4.
Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
5.
Plech na pečenie 40 cm x 30 cm
Plech na pečenie vystelieme papierom. Papier vytiahneme a cesto na ňom rozvaľkáme. Vrátime do plechu.
6.
Slivky umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Polovice sliviek, pomerne nahusto, poukladáme na cesto. Posypeme škoricou...
8.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!