RECEPTY

Slivkový koláč z tvarohového špaldového cesta

Slivkový koláč z tvarohového špaldového cesta

Chutný slivkový posúch z tvarohového kysnutého cesta.

recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná polohrubá,tvaroh mäkký,slivky,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor kryštálový-
droždie čerstvé20gramov
maslo60gramov
mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
múka hladká1čajová lyžička
múka polohrubá200gramov
múka špaldová celozrnná polohrubá100gramov
slivky-
soľ1štipka
tvaroh mäkký125gramov
vajce slepačie1kus
škorica mletá-

 

Recept

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov  múka hladká 1 čajová lyžička  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 20 gramov

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2. 

maslo 60 gramov

Rozpustíme maslo a necháme vychladnúť.

3. 

múka polohrubá 200 gramov  múka špaldová celozrnná polohrubá 100 gramov  tvaroh mäkký 125 gramov  soľ 1 štipka  mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov  vajce slepačie 1 kus

Do misy nasypeme obe múky, pridáme tvaroh, vajce, štipku soli, mlieko a kvások.

4. 

Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.

5. 

Plech na pečenie 40 cm x 30 cm

Plech na pečenie vystelieme papierom. Papier vytiahneme a cesto na ňom rozvaľkáme. Vrátime do plechu.

6. 

slivky  škorica mletá

Slivky umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Polovice sliviek, pomerne nahusto, poukladáme na cesto. Posypeme škoricou...

7. 

cukor kryštálový

...a cukrom.

8. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies