Slivkový koláč z tvarohového špaldového cesta

Chutný slivkový posúch z tvarohového kysnutého cesta.
recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná polohrubá,tvaroh mäkký,slivky,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
cukor kryštálový | 0 ?? | kcal | |
droždie čerstvé | 20 21 | gramov kcal | |
maslo | 60 441 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 150 96 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 1 18 | čajová lyžička kcal | |
múka polohrubá | 200 712 | gramov kcal | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | 100 ?? | gramov kcal | |
slivky | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
tvaroh mäkký | 125 149 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
škorica mletá | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • múka hladká 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • droždie čerstvé 20 gramov
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.


3.
múka polohrubá 200 gramov • múka špaldová celozrnná polohrubá 100 gramov • tvaroh mäkký 125 gramov • soľ 1 štipka • mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov • vajce slepačie 1 kus
Do misy nasypeme obe múky, pridáme tvaroh, vajce, štipku soli, mlieko a kvások.

4.
Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.

5.
Plech na pečenie 40 cm x 30 cm
Plech na pečenie vystelieme papierom. Papier vytiahneme a cesto na ňom rozvaľkáme. Vrátime do plechu.

6.
Slivky umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Polovice sliviek, pomerne nahusto, poukladáme na cesto. Posypeme škoricou...


8.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!