RECEPTY

Vanilkové Soufflé

Vanilkové Soufflé

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Návod na prípravu jednoduchého francúzskeho dezertu, ktorého základ tvorí hustá biela omáčka a sneh z vaječných bielkov.

recept,fotorecept,aróma vanilková,vaječný žĺtok,vaječný bielok,Koláče,Francúzska kuchyňa

Koláče

Francúzska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

aróma vanilková¼čajovej lyžičky
citrónová šťava1čajová lyžička
cukor kryštálový2.5polievkovej lyžice
maslo40gramov
mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
múka hladká1polievková lyžica
soľ-
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy

 

Recept

1. 

maslo 30 gramov  múka hladká 1 polievková lyžica

Na miernom ohreve vmiešame múku do roztopeného masla.

Na miernom ohreve vmiešame múku do roztopeného...

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov

Postupne po troške primiešavame teplé mlieko a varíme hustú bielu omáčku.

Postupne po troške primiešavame teplé mlieko a...

3. 

maslo 10 gramov  cukor kryštálový ½ polievkovej lyžice

Malé zapekacie misky (ramekin) vymastíme maslom a vysypeme cukrom.

Malé zapekacie misky (ramekin) vymastíme maslom...

4. 

soľ  aróma vanilková ¼ čajovej lyžičky  vaječný žĺtok 2 kusy  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  citrónová šťava 1 čajová lyžička

Primiešame uvedené ingrediencie.

Primiešame uvedené ingrediencie....

5. 

vaječný bielok 2 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

6. 

Vmiešame jednu tretinu snehu do cesta.

Vmiešame jednu tretinu snehu do cesta....

7. 

Jemne vmiešame zvyšok snehu do cesta.

Jemne vmiešame zvyšok snehu do cesta....

8. 

Cesto rovnomerne nadávkujeme do štyroch misiek. Ak by ste použili menšie šálky, naplnte ich len do 2-3 cm odo dna.

Cesto rovnomerne nadávkujeme do štyroch misiek....

9. 

Pečieme 14 min. pri teplote 200°C.

10. 

Servírujeme ešte teplé, kým je soufflé vystúpené nad formou.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť