Ženský rozmar
Tradičný koláč Ženský rozmar je tvorený skvelou kombináciou maslového kysnutého cesta, marhuľového džemu a sladkej snehovej peny z vaječných bielkov. Koláč má jednoduchú prípravu a je veľmi chutný.
recept,fotorecept,droždie čerstvé,vaječný bielok,džem marhuľový,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
cukor práškový | 2020 | gramov | |
droždie čerstvé | 30 | gramov | |
džem marhuľový | 300 | gramov | |
maslo | 150 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 60 | mililitrov | |
múka hladká | 1 | čajová lyžička | |
múka hladká | 350 | gramov | |
orechy vlašské | 60 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 8 | kusov | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy |
Recept
2.
mlieko plnotučné 3,5% 60 mililitrov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • múka hladká 1 čajová lyžička • droždie čerstvé 30 gramov
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
4.
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 20 gramov • soľ 1 štipka • múka hladká 350 gramov
Do misy vložíme uvedené ingrediencie a prilejeme kvások a vychladené maslo.
5.
Vypracujeme cesto a preložíme ho na väčší plech(42x38 cm) vyložený papierom na pečenie.
6.
Cesto na plechu rovnomerne rozvaľkáme, alebo roztlačíme rukami. Necháme na teplom mieste 15 minút kysnúť.
7.
vaječný bielok 8 kusov • cukor práškový 2000 gramov
Vaječné bielky vyšľaháme do tuha a vmiešame cukor.
8.
džem marhuľový 300 gramov
Podkysnuté cesto natrieme džemom a na vrch rovnomerne rozotrieme sneh z bielkov.
9.
Posypeme orechmi.
10.
Pečieme 18 min. pri teplote 180°C.
11.
Vychladený koláč pokrájame.
Dobrú chuť!