Ženský rozmar

Tradičný koláč Ženský rozmar je tvorený skvelou kombináciou maslového kysnutého cesta, marhuľového džemu a sladkej snehovej peny z vaječných bielkov. Koláč má jednoduchú prípravu a je veľmi chutný.
recept,fotorecept,droždie čerstvé,vaječný bielok,džem marhuľový,Koláče
Koláče
Kuchtil
Počet porcií
36
Hmotnosť porcie
93 g
Energia porcie
327 kcal
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
cukor práškový | 2020 7838 | gramov kcal | |
droždie čerstvé | 30 31 | gramov kcal | |
džem marhuľový | 300 720 | gramov kcal | |
maslo | 150 1101 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 60 39 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 1 18 | čajová lyžička kcal | |
múka hladká | 350 1215 | gramov kcal | |
orechy vlašské | 60 405 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vaječný bielok | 8 135 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal |
Recept

2.
mlieko plnotučné 3,5% 60 mililitrov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • múka hladká 1 čajová lyžička • droždie čerstvé 30 gramov
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.


4.
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 20 gramov • soľ 1 štipka • múka hladká 350 gramov
Do misy vložíme uvedené ingrediencie a prilejeme kvások a vychladené maslo.

5.
Vypracujeme cesto a preložíme ho na väčší plech(42x38 cm) vyložený papierom na pečenie.

6.
Cesto na plechu rovnomerne rozvaľkáme, alebo roztlačíme rukami. Necháme na teplom mieste 15 minút kysnúť.

7.
vaječný bielok 8 kusov • cukor práškový 2000 gramov
Vaječné bielky vyšľaháme do tuha a vmiešame cukor.

8.
džem marhuľový 300 gramov
Podkysnuté cesto natrieme džemom a na vrch rovnomerne rozotrieme sneh z bielkov.

9.
Posypeme orechmi.

10.
Pečieme 18 min. pri teplote 180°C.

11.
Vychladený koláč pokrájame.

Dobrú chuť!