svetvomne.sk

Ženský rozmar

    

Tradičný koláč Ženský rozmar je tvorený skvelou kombináciou maslového kysnutého cesta, marhuľového džemu a sladkej snehovej peny z vaječných bielkov. Koláč má jednoduchú prípravu a je veľmi chutný.

Kuchtil

Počet porcií

36

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor práškový2020gramov
droždie čerstvé30gramov
džem marhuľový300gramov
maslo150gramov
mlieko plnotučné 3,5%60mililitrov
múka hladká1čajová lyžička
múka hladká350gramov
orechy vlašské60gramov
soľ1štipka
vaječný bielok8kusov
vaječný žĺtok4kusy

1. 

maslo 150 gramov

Maslo rozpustíme v hrnčeku.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 60 mililitrov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 30 gramov

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

3. 

orechy vlašské 60 gramov

Orechy nahrubo nasekáme.

4. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 20 gramov  soľ 1 štipka  múka hladká 350 gramov

Do misy vložíme uvedené ingrediencie a prilejeme kvások a vychladené maslo.

5. 

Vypracujeme cesto a preložíme ho na väčší plech(42x38 cm) vyložený papierom na pečenie.

6. 

Cesto na plechu rovnomerne rozvaľkáme, alebo roztlačíme rukami. Necháme na teplom mieste 15 minút kysnúť.

7. 

vaječný bielok 8 kusov  cukor práškový 2000 gramov

Vaječné bielky vyšľaháme do tuha a vmiešame cukor.

8. 

džem marhuľový 300 gramov

Podkysnuté cesto natrieme džemom a na vrch rovnomerne rozotrieme sneh z bielkov.

9. 

Posypeme orechmi.

10. 

Pečieme 18 min. pri teplote 180°C.

11. 

Vychladený koláč pokrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť