svetvomne.sk

Ženský rozmar

     

Tradičný koláč Ženský rozmar je tvorený skvelou kombináciou maslového kysnutého cesta, marhuľového džemu a sladkej snehovej peny z vaječných bielkov. Koláč má jednoduchú prípravu a je veľmi chutný.

Kuchtil

Počet porcií

36

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový1čajová lyžička
Cukor práškový2020gramov
Droždie čerstvé30gramov
Džem marhuľový300gramov
Maslo150gramov
Mlieko plnotučné 3,5%60mililitrov
Múka hladká1čajová lyžička
Múka hladká350gramov
Orechy vlašské60gramov
Soľ1štipka
Vaječný bielok8kusov
Vaječný žĺtok4kusy

1. 

maslo 150 g

Maslo rozpustíme v hrnčeku.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 60 ml  cukor kryštálový 1 ČL  múka hladká 1 ČL  droždie čerstvé 30 g

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

3. 

orechy vlašské 60 g

Orechy nahrubo nasekáme.

4. 

vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 20 g  soľ 1 štipka  múka hladká 350 g

Do misy vložíme uvedené ingrediencie a prilejeme kvások a vychladené maslo.

5. 

Vypracujeme cesto a preložíme ho na väčší plech(42x38 cm) vyložený papierom na pečenie.

6. 

Cesto na plechu rovnomerne rozvaľkáme, alebo roztlačíme rukami. Necháme na teplom mieste 15 minút kysnúť.

7. 

vaječný bielok 8 ks  cukor práškový 2000 g

Vaječné bielky vyšľaháme do tuha a vmiešame cukor.

8. 

džem marhuľový 300 g

Podkysnuté cesto natrieme džemom a na vrch rovnomerne rozotrieme sneh z bielkov.

9. 

Posypeme orechmi.

10. 

Pečieme 18 min. pri teplote 180°C.

11. 

Vychladený koláč pokrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť