svetvomne.sk

Hruškový koláč s karamelom

     

Výborný koláč z rýchleho tvarohového cesta a hrušiek, poliaty sladučkým karamelom.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Citrón1kus
Cukor kryštálový200gramov
Hrušky250gramov
Kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
Maslo1polievková lyžica
Maslo
Maslo100gramov
Mlieko plnotučné 3,5%250mililitrov
Mlieko plnotučné 3,5%2polievkové lyžice
Múka hladká150gramov
Múka polohrubá150gramov
Múka polohrubá
Tvaroh jemný mäkký200gramov
Vajce slepačie1kus

1. 

múka polohrubá 150 g  múka hladká 150 g  cukor kryštálový 100 g  vajce slepačie 1 ks  tvaroh jemný mäkký 200 g  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL  mlieko plnotučné 3,5% 250 ml  maslo 100 g

Maslo necháme rozpustiť a vychladiť. Do hlbšej misy nasypeme, vložíme a nalejeme ingrediencie.

2. 

Cesto vyšľaháme dohladka.

3. 

maslo  múka polohrubá

Rozotrieme do koláčovej formy, alebo na menší plech vymastený maslom a vysypaný múkou.

4. 

hrušky 250 g

Hrušky ošúpeme a pokrájame na plátky.

5. 

citrón 1 ks

Hneď ich kladieme na cesto a citrónovou šťavou ich aj celý koláč pokvapkáme.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 170°C asi 50 minút.

7. 

cukor kryštálový 100 g

Cukor upálime na karamel.

8. 

mlieko plnotučné 3,5% 2 PL  maslo 1 PL

Pridáme mlieko, maslo a dohladka rozmiešame.

9. 

Karamelom polejeme hrušky a čiastočne aj upečený koláč. Ak máme karamel moc tuhý, pred polievaním ho trochu nahrejeme.

10. 

Necháme vychladnúť a karamel ľahko stuhnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť