Hruškový koláč s karamelom

Výborný koláč z rýchleho tvarohového cesta a hrušiek, poliaty sladučkým karamelom.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,hrušky,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | 1 ?? | kus kcal | |
cukor kryštálový | 200 804 | gramov kcal | |
hrušky | 250 165 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
maslo | 1 111 | polievková lyžica kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 250 160 | mililitrov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 2 20 | polievkové lyžice kcal | |
múka hladká | 150 521 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 150 534 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 200 238 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
múka polohrubá 150 gramov • múka hladká 150 gramov • cukor kryštálový 100 gramov • vajce slepačie 1 kus • tvaroh jemný mäkký 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov • maslo 100 gramov
Maslo necháme rozpustiť a vychladiť. Do hlbšej misy nasypeme, vložíme a nalejeme ingrediencie.

2.
Cesto vyšľaháme dohladka.

3.
Rozotrieme do koláčovej formy, alebo na menší plech vymastený maslom a vysypaný múkou.



6.
Pečieme v rozohriatej rúre na 170°C asi 50 minút.


8.
mlieko plnotučné 3,5% 2 polievkové lyžice • maslo 1 polievková lyžica
Pridáme mlieko, maslo a dohladka rozmiešame.

9.
Karamelom polejeme hrušky a čiastočne aj upečený koláč. Ak máme karamel moc tuhý, pred polievaním ho trochu nahrejeme.

10.
Necháme vychladnúť a karamel ľahko stuhnúť.

Dobrú chuť!