RECEPTY

Jablkovo-tvarohový koláč

Jablkovo-tvarohový koláč

Maslová postieľka, tvarohovo-pudingová perinka, na nej šťavnaté škoricové jabĺčka...už sa len zahryznúť :)

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,jablká,Koláče,Sezónne recepty

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový130gramov
cukor škoricový-
jablká350gramov
maslo100gramov
múka celozrnná50gramov
múka hladká150gramov
puding vanilkový - prášok37gramov
soľ-
tvaroh jemný mäkký500gramov
vajce slepačie3kusy
vaječný bielok1kus
vaječný žĺtok1kus

 

Recept

1. 

múka hladká 150 gramov  múka celozrnná 50 gramov  cukor práškový 50 gramov  soľ  maslo 100 gramov  vajce slepačie 1 kus  vaječný žĺtok 1 kus

Obe múky zmiešame s cukrom, štipkou soli, so zmäknutým maslom, vajíčkom, žĺtkom a vypracujeme maslové cesto.

2. 

Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke 30 minút postáť.

3. 

Stuhnuté cesto rovnomerne roztlačíme do silikónovej formy s priemerom 30 cm. Popicháme špajdľou a  predpečieme 15 minút v rúre rozohriatej na 180°C. (Rúru nevypíname).

4. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  cukor práškový 80 gramov  puding vanilkový - prášok 37 gramov  vajce slepačie 2 kusy  vaječný bielok 1 kus

Tvaroh, cukor, pudingový prášok, vajíčka a bielok čo nám zostal z cesta vymiešame.

5. 

jablká 350 gramov

Jablká umyjeme, prekrojíme, odstránime jaderníky a pokrájame na tenké plátky. Na cesto vylejeme tvarohovú plnku a na ňu poukladáme jablká.

6. 

cukor škoricový

Posypeme škoricovým cukrom a dáme do rúry na 35-40 minút dopiecť. Ku koncu pečenia môžeme podľa potreby koláč prikryť alobalom, aby nám jabĺčka nezačali prihárať.

7. 

Vychladený koláč krájame ostrým nožom na porcie podľa chuti :)

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť